Oι 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο

10-12-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού «Economist», το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε πολλές πόλεις. Αυτό οφείλεται και στην πανδημία. Το Τελ Αβίβ αντικαθιστά το Παρίσι ως η πιο ακριβή πόλη στην κατάταξη. Διαβάστε το top 10 των πιο ακριβών πόλεων, όπως παρουσιάζεται από την Deutsche Welle. 

1. Τελ Αβίβ
Η μελέτη καταγράφει και συγκρίνει το κόστος ζωής σε 173 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Πρωταθλητής φέτος είναι η ισραηλινή παράκτια πόλη Τελ Αβίβ. Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα δρακόντεια μέτρα για την πανδημία που έχουν περιορίσει την παραγωγή και το εμπόριο έχουν συμβάλει στην εκτίναξη του κόστους ζωής για πολλούς ανθρώπους.

2. Παρίσι
Πέρυσι η γαλλική πρωτεύουσα ήταν στην κορυφή της λίστας, φέτος βρίσκεται «μόνο» στη δεύτερη θέση. Το Παρίσι είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο εδώ και χρόνια, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους τουρίστες να επισκεφθούν την πλούσια σε πολιτισμό μεγαλούπολη. Ένα από τα απόλυτα highlights είναι το Μουλέν Ρουζ στη Μονμάρτη.

3. Σιγκαπούρη
Φέτος η Σιγκαπούρη είναι στο ίδιο επίπεδο με το Παρίσι. Η χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία είναι ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο. Εκτός από τον πλούτο της, η μεγαλούπολη είναι γνωστή και για τους δρακόντειους νόμους της. Για παράδειγμα, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του Wi-Fi κάποιου άλλου. Όποιος το παραβιάζει απειλείται με πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ.

4. Ζυρίχη
Αν και το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι γενικά πολύ υψηλό, η Ζυρίχη έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Λόγω της μεγάλης μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κενά σπίτια. Οι τιμές είναι αστρονομικές. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η μέση τιμή ενοικίασης είναι πάνω από 25 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το μήνα.

5. Χονγκ Κονγκ
Οι υψηλές τιμές των κατοικιών είναι επίσης ο λόγος, για τον οποίο το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη. Η πρώην βρετανική αποικία θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο. Tα μηνιαία ενοίκια είναι περίπου 2.000 ευρώ για ένα μικροσκοπικό δωμάτιο σε έναν από τους πολυάριθμους ουρανοξύστες.

6. Νέα Υόρκη
Η Νέα Υόρκη δεν είναι μόνο η πιο ακριβή πόλη των ΗΠΑ, αλλά και η έκτη στον κόσμο. Οι ντόπιοι Νεοϋορκέζοι είναι ένα σπάνιο είδος εδώ. Η αγορά ενός διαμερίσματος στο Μανχάταν είναι μια μεγάλη πρόκληση, ακόμη και για τους καλά αμειβόμενους διεθνείς οικονομικούς αναλυτές. Οι τιμές για ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι δεκάδες εκατομμύρια.

7. Γενεύη
Υπάρχει μια φήμη ότι σε καμία άλλη πόλη δεν είναι ένα κλαμπ σάντουιτς τόσο ακριβό όσο στη Γενεύη. Τι λέει όμως αυτό για το συνολικό επίπεδο τιμών μιας χώρας; Αρκετά, γιατί η ελβετική πόλη στην όμορφη λίμνη της Γενεύης, όπου εδρεύουν πολλοί διεθνείς οργανισμοί, είναι μεταξύ των κορυφαίων της κατάταξης. Το σάντουιτς κοστίζει σχεδόν 30 ελβετικά φράγκα ...

8. Κοπεγχάγη
Το κόστος των τροφίμων, του αλκοόλ και των καταναλωτικών αγαθών στη χώρα είναι περίπου 40 % υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ. Αλλά η πόλη είναι περιζήτητη, ειδικά μεταξύ των νέων φοιτητών. Επιπλέον είναι το ιδανικό σημείο για τη σύνδεση άλλων σκανδιναβικών χωρών και της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ευρώπης με πλοίο.

9. Λος Άντζελες
Η πόλη των αγγέλων. Χόλυγουντ. Η πατρίδα των μεγάλων σταρ. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα πιο συνδεδεμένο με έναν πολυτελή και ακριβό τρόπο ζωής από το Χόλυγουντ. Ως το κέντρο της βιομηχανίας ψυχαγωγίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πόλη αποτελεί πόλο έλξης για εκκολαπτόμενους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και δημιουργούς από όλο τον κόσμο που ελπίζουν να κερδίσουν πολλά χρήματα.

10. Οζάκα
Η μεγαλούπολη βρίσκεται δίπλα στο Τόκιο, το οικονομικό κέντρο της Ιαπωνίας. Η πόλη είναι επίσης δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός. Το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό, ειδικά για τη διαμονή. Συγκριτικά, οι τιμές του τετραγωνικού είναι σημαντικά υψηλότερες από ό,τι στο υπόλοιπο ήδη πολύ ακριβό νησιωτικό κράτος.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια