Ολλανδία: Επιδότηση 100% για ακύρωση εκδηλώσεων

02-12-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε συνέχεια των νέων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας (12ωρο μερικό lockdown), η ολλανδική Κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική στήριξη εταιρειών που πλήττονται από αυτά.

Στόχος είναι να υποστηριχθούν οι πληγέντες επιχειρηματίες προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψουν τα πάγια λειτουργικά τους έξοδα το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Θα υπάρξει επίσης πρόσθετη υποστήριξη για εκδηλώσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω της εξαγγελθείσας απαγόρευσης. Επιπλέον, θα υπάρξει στήριξη στον αγροτικό, τον πολιτιστικό και τον αθλητικό τομέα.

Η επιπρόσθετη κυβερνητική στήριξη αφορά ποσό περίπου 2,2 δισ. ευρώ. Μολονότι η ολλανδική οικονομία είναι ανθεκτική, η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη περίοδος θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη για ορισμένες εταιρείες και εργαζόμενους. Για τον λόγο αυτό προχωρά σε ορισμένες προσαρμογές στο «πακέτο» στήριξης το τέταρτο τρίμηνο.

Πρόγραμμα επιδοτήσεων για πάγιες επιχειρηματικές δαπάνες (TVL) τέταρτο τρίμηνο 2021

Οι επιχειρηματίες που αναμένουν απώλεια κύκλου εργασιών τουλάχιστον 30% το τέταρτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ή το πρώτο τρίμηνο του 2020 και πληρούν επίσης κάποιες συμπληρωματικές προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο πλαίσιο του προγράμματος TVL προκειμένου να λάβουν αποζημίωση για πάγια λειτουργικά έξοδα. Για το εν λόγω πρόγραμμα η Κυβέρνηση διαθέτει κονδύλια ύψους 1,2 δισ. ευρώ, οποίο είναι επίσης προσβάσιμο και σε όσους δεν έχουν κάνει χρήση αυτού στο παρελθόν. Εκκρεμεί ωστόσο σχετική έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόγραμμα στήριξη απασχόλησης (NOW)

Επανέρχεται το πρόγραμμα NOW (Μέτρα Έκτακτης Ανάγκης για την Απασχόληση) στόχος του οποίου είναι οι επιχειρηματίες, όπως ιδιοκτήτες εστιατορίων, να συνεχίσουν να διατηρούν και να αμείβουν προσωπικό. Στο «πακέτο» στήριξης εμπίπτουν και οι μισθοί των εργαζομένων με ευέλικτη σύμβαση. Σύμφωνα με εν λόγω πρόγραμμα 85% του μισθού θα αποδοθεί στον εργοδότη.

Πρόγραμμα στον αγροτικό τομέα για ακάλυπτες πάγιες δαπάνες (OVK)

Το εν θέματι πρόγραμμα θα παραμείνει διαθέσιμο για τις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, ώστε να μπορούν να υπολογίζουν σε ίση στήριξη με τις λοιπές επιχειρήσεις.

Στήριξη για ακύρωση εκδηλώσεων

Δεδομένου ότι η απαγόρευση εκδηλώσεων τέθηκε σχεδόν σε άμεση ισχύ, το ποσοστό επιδότησης θα αυξηθεί στο 100%, όπως συνέβη και κατά την θερινή περίοδο. Για τον σκοπό αυτό, η Κυβέρνηση δεσμεύει συνολικά ποσό 15 εκατ. ευρώ.

Στήριξη στον πολιτιστικό τομέα

Για τα πολιτιστικά ιδρύματα επεκτείνεται το συμπληρωματικό πρόγραμμα του Performing Arts Fund, με επιδότηση από 25% έως και 55% των εισιτηρίων της συνολικής χωρητικότητας (σε κανονικές συνθήκες) ανά παράσταση. Η Κυβέρνηση διαθέτει ποσό 16,5 εκατ. ευρώ για εν λόγω επιδότηση. Επίσης, αναλόγως με την απώλεια του κύκλου εργασιών τους, ορισμένες πολιτιστικές επιχειρήσεις θα δικαιούνται να διεκδικήσουν αποζημίωση στο πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Στήριξη στον τομέα του αθλητισμού

Το ποσό της αποζημίωσης θα εξαρτηθεί από τον χαρακτήρα και την δυναμική (σε συγκέντρωση θεατών υπό κανονικές συνθήκες) του κάθε αθλητικού τομέα ή οργανισμού. Αφορά τόσο σε ομαδικούς αγώνες όσο και σε ατομικές αθλητικές εκδηλώσεις. Ποσό 5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τους διοργανωτές του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα