Σημαντικές απώλειες σε τουριστικές επιχειρήσεις της Βρετανίας από το lockdown της Αυστρίας

25-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Απώλειες άνω των 2 δισ. ευρώ σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε βρετανικές αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, λόγω των ανησυχιών για την εισαγωγή νέων περιορισμών σε όλη την ΕΕ εξαιτίας της ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού-και με επακόλουθο  το εθνικό lockdown της Αυστρίας.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, άλλες χώρες της ΕΕ, ενδεχομένως η Γερμανία, ενδέχεται να επιβάλουν παρόμοιους κανόνες στους πολίτες και στις διεθνείς αφίξεις, γεγονός που θα επηρεάσει σημαντικά τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Σύμφωνα με την Guardian, η IAG, η ιδιοκτήτρια της British Airways, υποχώρησε κατά 3,8%, χάνοντας σχεδόν 356 εκατ. ευρώ της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας. Ωστόσο, οι αγορές με τις μεγαλύτερες απώλειες περιελάμβαναν τη Rolls-Royce, η οποία σημείωσε πτώση σχεδόν κατά 4%, καθώς και οι Whitbread και Intercontinental Hotels με έδρα τη Γερμανία.

Άλλες επιχειρήσεις που επηρεάζονται από το αρνητικό κλίμα των επενδυτών περιλαμβάνουν επίσης τις αεροπορικές εταιρείες EasyJet, Ryanair, Lufthansa και Wizz Air, καθώς και τις εταιρείες Tui και Carnival.

Σημειώνεται ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στην Αυστρία, έχει ξεπεράσει κατά πολύ την κορύφωση του περασμένου έτους. Με τη Γερμανία να βλέπει παρόμοια τάση, το ερώτημα τώρα είναι αν η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Από την άλλη, η κατάσταση παραμένει πιο ήρεμη σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά σύμφωνα με τα ξένα μέσα, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, όπως αποδείχθηκε πέρυσι. Τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σημαίνουν ότι τα ποσοστά εισαγωγής στις ΜΕΘ και οι θάνατοι που προκαλούνται από τον κορωνοϊό είναι μεν χαμηλότερα, αλλά ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων, είναι δύσκολο να αγνοηθεί.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google