Αμερικανικός τουρισμός: Σύσταση αποφυγής ταξιδιών επιπέδου 4 και για Γερμανία και Αυστρία

23-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σύσταση κατά των ταξιδιών εξέδωσαν σήμερα τα Κέντρα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και αυτή τη φορά αφορά τη Γερμανία και τη Δανία, καθώς οι χώρες αυτές παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα CDC αναβάθμισαν την ταξιδιωτική σύσταση για τις 2 αυτές χώρες στο επίπεδο 4 «Πολύ Υψηλό», καλώντας τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα ταξίδια σε αυτές, ενώ παράλληλα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών στις 2 χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο 4 βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς και η Αυστρία, η Βρετανία, το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ρουμανία, η Ιρλανδία και η Τσεχία.

Η Γερμανίδα Καγελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε στο συντηρητικό κόμμα ότι τα μέτρα για να μπει φρένο στη διασπορά του ιού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν επαρκούν και ότι χρειάζεται να ληφθούν αυστηρότερα.

Τα κρούσματα στη Γερμανία παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση, ιδιαίτερα σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας οι οποίοι έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου στις αρχές της χρονιάς, αλλά και σε παιδιά, τα οποία δεν απαιτείται να κάνουν εμβόλιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πρόσφατα ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εργασθούν σκληρότερα για την πρόληψη περαιτέρω διασποράς του ιού καθώς οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται.

Η Γερμανία αποφάσισε να περιορίσει μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς με κορωνοϊό.

Η γειτονική Αυστρία επέβαλλε πλήρες lockdown ενώ ο γερμανός αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Jens Spahn, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η Γερμανία μπορεί να ακολουθήσει.

Τα CDC υποβάθμισαν τις ταξιδιωτικές συστάσεις από το επίπεδο 4 στο 3 για το Ισραήλ, την Αρούμπα, τα Virgin Islands, το Κουρακάο και τη Γουαδελούπη.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα