Βόρεια Μακεδονία: Σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών στο εννεάμηνο

22-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Aύξηση των τουριστικών ροών κατά 49,8% κατέγραψε η Βόρεια Μακεδονία την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 202, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ξένων τουριστών  που επισκέφθηκαν τη χώρα κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σημείωσε αύξηση κατά 127%, ενώ η αύξηση στον εσωτερικό τουρισμό ανήλθε στο 23%. Κατά την σύγκριση του αριθμού των
διανυκτερεύσεων των ανωτέρω χρονικών περιόδων παρατηρείται αύξηση 33,9% (150,8% στην  αύξηση των διανυκτερεύσεων πολιτών άλλης χώρας και 15,4% πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας).
Όσον αφορά στον Σεπτέμβριο, καταγράφηκαν συνολικά 68.578 τουρίστες εκ των οποίων 46,5% ήταν  πολίτες της χώρας και 53,5% ξένοι. Επίσης, ο αριθμός των συνολικών διανυκτερεύσεων για τον  Σεπτέμβριο ανήλθε στις 165.486 εκ των οποίων 48,8% αφορούσαν εγχώριο τουρισμό και 51,2%  εισερχόμενο τουρισμό.
Εξάλλου, ο Διευθυντής της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια των Σκοπίων και της Οχρίδας TAV κ. Metin Batak ανέφερε ότι, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021, ο αριθμός των επιβατών στα δύο αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκε κατά 57% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020. Σε ότι αφορά τις μελλοντικές προοπτικές τόνισε "Η Wizz Air πρόκειται να δρομολογήσει νέες απευθείας πτήσεις από τα Σκόπια προς τη Μπολόνια, το Τορίνο και το Billund και από την Οχρίδα στο Friedrichshafen τον Δεκέμβριο, ενώ η EasyJet μεταξύ Σκοπίων και Γενεύης".

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα