Στον κλοιό του κορωνοϊού η Ευρώπη - Ποιές χώρες επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα

18-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιρλανδία, η Σλοβακία και η Τσεχία είναι οι τελευταίες χώρες της Ευρώπης που ανακοίνωσαν σχέδια επαναφοράς περιορισμών για τον κορωνοϊό, λόγω της αυξητικής εικόνας της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ιρλανδία θα απαιτεί εργασία εξ αποστάσεως όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ θα ισχύει και απαγόρευση μετά τα μεσάνυκτα σε παμπ και κλαμπ.

Η Σλοβακία και η Τσεχία αναμένεται επίσης να εισάγουν νέους περιορισμούς έπειτα από το ρεκόρ που κατέγραψαν στα ημερήσια κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, στις 17 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Taoiseach Micheal Martin, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κατάσταση στη χώρα του και σε όλη την ήπειρο προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Όπως τόνισε, αναμφίβολα η Ιρλανδία θα έμπαινε σε γενικής κλίμακας lockdown εάν το πρόγραμμα εμβολιασμών δεν σημείωνε επιτυχία, με το 89% των ανθρώπων άνω των 12 ετών να έχουν λάβει τη δεύτερη δόση.

Στην Τσεχία, όπου μόλις το 58% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ο πρωθυπουργός Andrej Babis δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό θα απαγορεύεται να παρακολουθούν εκδηλώσεις.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας θα αποφασίσει σήμερα, Πέμπτη, σχετικά με την έκταση των περιορισμών που θα εφαρμόσει. Οι νέοι περιορισμοί στην Ιρλανδία θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου.

Η Ελβετία εισήγαγε τις μάσκες προσώπου σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και διεύρυνε τις απαιτήσεις εισόδου στη χώρα στις 6 Νοεμβρίου.

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη