Ανοίγει ξανά «Η Παραλία» στην Ταϊλάνδη  

17-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί το κλείσιμο του Maya Bay, του εξωτικού όρμου που έγινε διάσημος το 2000 από την ταινία «Η Παραλία» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, να μην έχει καμία σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, οι έντονες ροές τουριστών ωστόσο, είχαν αναγκάσει τις αρχές να απαγορεύσουν την είσοδο στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Τμήματος Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, η περίφημη παραλία ανοίγει ξανά για τους τουρίστες που θέλουν να την επισκεφθούν.

Η πρόσβαση στον δημοφιλή προορισμό απαγορεύτηκε τον Ιούνιο του 2018, καθώς οι αρμόδιοι ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα αποκατάστασης με στόχο την αναζωογόνηση των αποδεκατισμένων κοραλλιών της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο όρμος Maya Bay  βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi της Ταϊλάνδης και είναι μέρος του Phi Phi Leh, ενός από τα δύο κύρια νησιά Phi Phi στην επαρχία Krabi.

Σε αντίθεση με το πολύ μεγαλύτερο Phi Phi Don, που φιλοξενεί πληθώρα οικονομικών επιλογών διαμονής, πριν από το κλείσιμο του Maya Bay, το Phi Phi Leh ήταν ανοιχτό μόνο για επισκέπτες ημερήσιων εκδρομών. Τα τελευταία 20 χρόνια ωστόσο, λόγω της ταινίας, η παραλία έγινε ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της χώρας, μάλιστα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2018 ο κόλπος δεχόταν περίπου 5.000 επισκέπτες την ημέρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Varawut Silpa-Archa, το γεγονός αυτό προκάλεσε επιδείνωση του φυσικού περιβάλλοντος, ειδικά των κοραλλιών. Συνεπώς, η επαναλειτουργία του συνοδεύεται από αρκετούς νέους κανόνες. Για παράδειγμα, τα σκάφη δεν θα μπορούν να μπουν στον κόλπο. Αντίθετα, οι οδηγοί θα πρέπει να αποβιβάζουν τους επιβάτες σε προβλήτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του νησιού μακριά από τον διάσημο όρμο.

Τέλος, οι επισκέψεις θα περιοριστούν σε μία ώρα, με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό 300 τουριστών ανά πλεύση, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. καθημερινά, ενώ κάθε φορά θα μπορούν να ελλιμενίζονται έως 8 ταχύπλοα. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο