Ελεύθερη μετακίνηση Αυστραλών στην Ελβετία

17-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς βίζα θα εισέρχονται στην Ελβετία οι Αυστραλοί υπήκοοι που μεταξύ άλλων επιθυμούν να εργαστούν ή να διαμείνουν στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κρατικής Γραμματείας Μετανάστευσης της Ελβετίας.

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2022, οι Αυστραλοί υπήκοοι θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην Ελβετία χωρίς βίζα, ενώ από την ίδια ημερομηνία, οι Ελβετοί υπήκοοι θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα Αυστραλιανής Εργασίας και Διακοπών. Το εν λόγω Πρόγραμμα,  επιτρέπει σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών να εργάζονται στη χώρα ενώ κάνουν διακοπές, για περίοδο 12 μηνών. Οι χώρες που επωφελούνται ήδη από αυτό το πρόγραμμα είναι η Αργεντινή, η Αυστρία, η Χιλή, η Κίνα, η Τσεχία, ο Ισημερινός, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ινδονησία, το Ισραήλ, το Λουξεμβούργο, η Μαλαισία, το Περού, η Πολωνία, η Πορτογαλία, ο Άγιος Μαρίνος, η Σιγκαπούρη, η Σλοβακική Δημοκρατία, η Σλοβενία, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ουρουγουάη και Βιετνάμ.

Σημειώνεται ότι,  Ελβετία εκδίδει μεταξύ 500 και 800 βίζες σε Αυστραλούς υπηκόους κάθε χρόνο και  παρά την εξαίρεση από την υποχρέωση θεώρησης, οι όροι εισόδου που ορίζονται στην ελβετική νομοθεσία και τους κανονισμούς Σένγκεν θα παραμείνουν σε ισχύ για τους Αυστραλούς, όπως και για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, οι Αυστραλοί θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τα απαραίτητα οικονομικά μέσα για να υποστηρίξουν τη διαμονή τους στην Ελβετία.

Ταυτόχρονα, οι Αυστραλοί που σχεδιάζουν να μείνουν για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, καθώς και εκείνοι που σκοπεύουν να εργαστούν στη χώρα, πρέπει να λάβουν προηγουμένως άδεια διαμονής από την αρμόδια αρχή στον τόπο κατοικίας ή εργασίας που σκοπεύουν να διαμείνουν.

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή