Ταϊλάνδη: Υπό προϋποθέσεις οι διεθνείς αφίξεις θα φθάσουν τα 7 εκατ. το 2022

13-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών στην Ταϊλάνδη, μετά το άνοιγμα της χώρας σε εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Νοεμβρίου, αναμένεται να φτάσει τις 180.000 φέτος (από τις 80.000 αυτήν τη στιγμή) σύμφωνα με τους πρώτους σχετικούς υπολογισμούς και να ξεπεράσει τα 7 εκατ. το επόμενο έτος, ιδίως εάν η Κίνα επιτρέψει στους πολίτες της ταξίδια στο εξωτερικό το δεύτερο μισό του έτους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Ταϊλάνδης, το 2019, η χώρα υποδέχθηκε 39,8 εκατ. ξένους επισκέπτες, αύξηση 4,24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ αναμένονταν ακόμα πιο αυξημένα νούμερα για το 2020. Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, το εισόδημα από τον τουρισμό αντιστοιχούσε το 2019 σε 18.5% του ΑΕΠ της χώρας (περίπου το 1/5). Η χώρα είχε εξελιχθεί σε έναν από τους 10 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, η Κίνα παρείχε πλέον το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών (11 εκατ. που αποτελούν το 28,8% του συνόλου το 2019).

Το 2020, όμως, η πανδημία του κορονοϊού έβαλε ένα απότομο τέλος στον αυξανόμενο αριθμό των ξένων τουριστών. Από τον Φεβρουάριο του 2020 ξεκίνησαν τα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού της Ταϊλάνδης και η κατάσταση έκτοτε χειροτέρευσε, καθώς η χώρα έκλεισε τα διεθνή σύνορα τον Μάρτιο του 2020 και παραμένει κλειστή με ελάχιστες εξαιρέσεις μέχρι πρόσφατα. Οι αφίξεις τουριστών έπεσαν σε 6,69 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σταμάτησαν τον Απρίλιο του έτους, οδηγώντας τον αριθμό των αφίξεων έκτοτε στο μηδέν, με πολύ σημαντικές συνέπειες για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που είναι εξαρτημένες από τον τουρισμό. Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, κάθε μήνας που παραμένει κλειστή η χώρα μεταφράζεται σε τουλάχιστον 1% πτώση του ΑΕΠ της. Παρά τα σχέδια ελεγχόμενου ανοίγματος της χώρας και την πιλοτική εφαρμογή σχεδίων, όπως το Phuket Sandbox, ο αριθμός των διεθνών αφίξεων παραμένει πολύ χαμηλότερος των αρχικών εκτιμήσεων. Πολλές χώρες παραμένουν επιφυλακτικές λόγω ανησυχιών για νέες παραλλαγές του ιού, ενώ πιλοτικά προγράμματα ανοίγματος δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλους αριθμούς.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο