Βερολίνο: Ο κορωνοϊός δεν "χαρίζεται" ούτε στους εμβληματικούς προορισμούς

12-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση της τάξεως του 20,6% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών που φιλοξενήθηκαν στο Βερολίνο τους πρώτους 9 μήνες του 2021, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας Βερολίνου-Βραδεμβούργου.

Παρόλο που τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021, τα καταλύματα του Βερολίνου μέτρησαν συνολικά 3,1 εκατ. επισκέπτες με 8,5 εκατ. διανυκτερεύσεις, τα στοιχεία παραμένουν σχετικά χαμηλά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί παγκοσμίως το προκειμένου να αναχαιτιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού και των νέων στελεχών του.

Το 2019, όταν δεν υπήρχαν περιορισμοί εισόδου, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε καταλύματα στο Βερολίνο ήταν 66,9% υψηλότερος από ό,τι φέτος. Αυτό δείχνει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τουριστικό τομέα.

Διανυκτερεύσεις σε παρόχους καταλυμάτων στο Βερολίνο - 3ο τρίμηνο 2021

Μέσω της ίδιας έκθεσης, η Στατιστική Υπηρεσία Βερολίνου-Βρανδεμβούργου ανέφερε ότι έχει καταγραφεί σημαντική πτώση, τόσο στους επισκέπτες και τις διανυκτερεύσεις εξωτερικού, όσο και εσωτερικού. Ο αριθμός των εγχώριων επισκεπτών μειώθηκε κατά 25% κατά τη διάρκεια του έτους, υποδεικνύοντας ότι μόνο 2,4 εκατ. επισκέπτες επισκέφτηκαν την περιοχή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις των εγχώριων επισκεπτών, η Στατιστική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι ο αριθμός μειώθηκε κατά 14,1%, στα 6,3 εκατ.

Όσον αφορά τους ξένους επισκέπτες, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό μειώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κατά 43,1%, σε 680.000 επισκέπτες. Επιπλέον, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων για ταξιδιώτες από το εξωτερικό μειώθηκε κατά 34,6%, σε 2,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. 

Επιπλέον, όσον αφορά τα καταλύματα, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, το Βερολίνο έθεσε στη διάθεση των επισκεπτών 711 καταλύματα και 9 κάμπινγκ.

Το μέσο ποσοστό πληρότητας των κλινών κατά τη διάρκεια του έτους, ήταν 25,9%. Από την άλλη πλευρά, την ίδια περίοδο του 2020, το ποσοστό πληρότητας ήταν 31%, ενώ το 2019 ήταν 63,4%.

Προηγουμένως, το Γερμανικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού σε έκθεσή του επεσήμανε ότι η Γερμανία γνώρισε αυξημένη ανάπτυξη στη διεθνή τουριστική ζήτηση. Μέχρι τον Ιούλιο του 2021, οι αφίξεις διεθνών πτήσεων στη Γερμανία αυξήθηκαν σε περίπου 1/4 σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, υποδηλώνοντας ότι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη χώρα περισσότεροι άνθρωποι.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια