Τι κάνει η Ρουμανία για τους ψηφιακούς νομάδες

12-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η απόφαση της Ρουμανίας να εισαγάγει το σύστημα Digital Nomad Visa θα αποφέρει περισσότερα οφέλη στους κατόχους των εν λόγω ταξιδιωτικών αδειών σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το κόστος ζωής είναι σχεδόν 50% υψηλότερο.

Εξάλλου, στη Ρουμανία, για ένα άτομο, τα έξοδα είναι κατά μέσο όρο λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα, τόνισε στα ξένα μέσα ο συνιδρυτής και διευθυντής  επιχειρηματικής ανάπτυξης του Impact Hub Bucharest, κ.Vlad Craioveanu.

Μέσω αυτού του συστήματος, θα επιτρέπεται να εργαστούν στη Ρουμανία πολίτες από άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για θέσεις εργασίας ανεξάρτητες από το χρόνο και την τοποθεσία, κυρίως σε τομείς όπως η τεχνολογία, το μάρκετινγκ ή τα οικονομικά.

Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου τόνισαν ότι στόχος είναι να φέρουν σχεδόν 2000 ψηφιακούς νομάδες στη χώρα ετησίως. Σύμφωνα με αυτό το πλάνο, οι εν λόγω εργαζόμενοι πιθανότατα θα ξόδευαν κατά μέσο όρο 2.000 ευρώ μηνιαίως ή 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για να λάβει την αντίστοιχη βίζα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στην πρεσβεία της Ρουμανίας στη χώρα του, να παρέχει τα απαραίτητα έγγραφα της εταιρείας στην οποία εργάζεται, ιατρική ασφάλιση και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τόπο διαμονής του. Αυτό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 1.150 ευρώ το μήνα, ποσό χαμηλότερο από τις απαιτήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Για παράδειγμα, η Κροατία ζητά σχεδόν 2.200 ευρώ, ενώ η Εσθονία 3.500 ευρώ.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού