Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Αυστρία - Έως 9 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού

11-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστρία, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν την επιβολή πρόσθετων μέτρων προκειμένου να σταματήσει η περαιτέρω εξάπλωση του ιού και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η Αυστρία θέτει πλέον σε ισχύ έναν νέο κανόνα «2-G-Rule», ο οποίος αναφέρεται στις απαιτήσεις εμβολιασμού και αποθεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτών, πρέπει πλέον να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, προκειμένου να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους όσο βρίσκονται στην Αυστρία.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι τα τεστ PCR και αντιγόνου, δεν  είναι πλέον έγκυρα, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον ιό επιτρέπεται να εισέρχονται σε μπαρ, εστιατόρια και καταλύματα.

Στην Αυστρία, ο κανόνας 2-G (εμβολιασμός, ανάρρωση) ισχύει σε πολλές περιπτώσεις. Η πρόσβαση σε καταλύματα, εστιατόρια/μπαρ, τελεφερίκ και πολιτιστικά ιδρύματα, μεταξύ άλλων, είναι δυνατή μόνο με απόδειξη πλήρους εμβολιασμού ή προηγούμενη ανάρρωση. Όσον στα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, το νέο μέτρο δεν ισχύει, ενώ αναζητείται λύση για τα παιδιά μεταξύ 12 και 18 ετών.

Εκτός από τα νέα μέτρα, ανακοινώθηκαν και αλλαγές και στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Επί του παρόντος, η Αυστρία αναγνωρίζει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εφόσον δεν έχουν περάσει περισσότεροι από 12 μήνες από τη λήψη της τελευταίας δόσης του εμβολίου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, από τις 6 Δεκεμβρίου, τα διαβατήρια εμβολιασμού θα ισχύουν μόνο για 9 μήνες.

Η Αυστρία αναγνωρίζει επί του παρόντος όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που υποδεικνύουν ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, με τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Επιπλέον, γίνονται αποδεκτά και τρία ακόμη εμβόλια που είναι εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με Sinovac ή Sinopharm επιτρέπεται μόνο να εισέλθουν στην Αυστρία, αλλά δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε εστιατόρια, θέατρα, μουσεία, μπαρ και άλλους χώρους.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων