Οι ξενοδόχοι της Αττάλειας πιο αισιόδοξοι για τη σεζόν του 2022

09-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο μεγαλύτερος από το αναμενόμενο αριθμός διεθνών αφίξεων στην Τουρκία το 2021 ενισχύει τις ελπίδες των ξενοδόχων της Αττάλειας για την τουριστική σεζόν του 2022.

Η Αττάλεια υποδέχθηκε 8,5 εκατ. διεθνείς τουρίστες την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος του 2021, έναντι 3,5 εκατ. το 2020.

Η εικόνα αυτή χαρακτηρίστηκε πολύ ενθαρρυντική από τον επικεφαλής της Ένωσης Επαγγελματιών Διευθυντών Ξενοδοχείων (POYD), Ülkay Atmaca. Σε δηλώσεις του στη Χουριέτ, ο κ. Atmaca προέβλεψε ότι ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Αττάλεια μέχρι το τέλος του 2021 θα φτάσει τα 9 εκατ. Οι προκρατήσεις για το 2022, δήλωσε, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο θετικός αντίκτυπος της απόφασης του Ην. Βασιλείου να αφαιρέσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έγινε αισθητός τις τελευταίες εβδομάδες, τόνισε. Οι διεθνείς τουρίστες συνέχισαν να επισκέπτονται την περιοχή ακόμη και τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και αναμένουμε ότι αυτή η ισχυρή τουριστική δραστηριότητα από το εξωτερικό θα συνεχιστεί και μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, είπε ο κ. Atmaca. Είναι πιθανό να έχουμε καλύτερη χειμερινή τουριστική σεζόν από την περυσινή, πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, οι ξενοδόχοι της Αττάλειας θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους το 2022 στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και στη δημιουργία περισσότερων εσόδων και τη νέα χρονιά.

Αναφέρθηκε στην καμπάνια για την προώθηση της περιοχής για τα μέτρα που ελήφθησαν στον τουρισμό σε επίπεδο ασφάλειας, και τόνισε ότι οι προσπάθειες αυτές θα αντικατοπτριστούν στα στατιστικά του τουρισμού.

Η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή ξεκίνησε να ανεβαίνει από τον Ιούλιο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Μεσογειακής Ένωσης Ξενοδόχων και Επενδυτών στον Τουρισμό (AKTOB), κ. Erkan Yağcı, σημειώνοντας ότι οι κρατήσεις για διακοπές στην Τουρκία από το Ην. Βασίλειο έχουν ήδη ξεκινήσει και ότι η εικόνα για τη νέα τουριστική σεζόν του 2022 θα γίνει ξεκάθαρη το Δεκέμβριο.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων