Tεράστιες οι επενδύσεις στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ

07-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Κατά το πρώτο 9μηνο του 2021 επενδύθηκαν στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ 17,8 δισ. δολ., ποσό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα.

Ενδεικτικό της εκτίναξης του κλάδου είναι το γεγονός ότι τα κεφάλαια που επενδύθηκαν κατά την ανωτέρω περίοδο είναι κατά 71% περισσότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο της προηγούμενης χρονιάς, το ποσό των επενδεδυμένων κεφαλαίων έφτασε τα 10 δισ. δολ, ποσό που συνιστούσε ομοίως ιστορικό ρεκόρ μέχρι τότε. Σημειώνεται δε ότι η αξία των εξαγωγών του κλάδου κατά την ίδια περίοδο έφθασε στα 18,9 δισ. δολ., ποσό κατά 92% αυξημένο σε σύγκριση με το σύνολο του 2020.

Η καλή πορεία της οικονομίας του Ισραήλ αποτυπώνεται και από την ισχυροποίηση του νομίσματος της. Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι το νόμισμα της χώρας βρέθηκε στην ισχυρότερη θέση του στα χρονικά, συγκριτικά με τα βασικά νομίσματα αναφοράς στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος στις 28 Οκτωβρίου οπότε η ισοτιμία ΝIS-Euro έκλεισε στο 3,695, τιμή που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από την ημερομηνία κυκλοφορίας του ευρώ μέχρι σήμερα. Επίσης, το Ισραήλ έχει ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με άλλες χώρες από τον αραβικό κόσμο. Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση στα χρονικά ισραηλινού ιδιωτικού επιβατικού αεροσκάφος με προορισμό το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη πτήση από τη Σαουδική Αραβία προς το Ισραήλ με Αεροσκάφος της Εμιρατινών συμφερόντων Royal Jet.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια