Βρετανία: Ενίσχυση υποδομών με 100 δισ. Λίρες και μέτρα για επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας

04-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας κατέθεσε, στη Βουλή των Κοινοτήτων τις αναθεωρημένες προτάσεις του για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους (Απρίλιος 2021 – Μάρτιος 2022) και ανέλυσε τους άξονες επί των οποίων στηρίζεται η αναθεώρηση σε σχέση με την κατάθεση του προϋπολογισμού τον περασμένο Μάρτιο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην απρόσμενη άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος αναμένεται να φθάσει το 4% το επόμενο έτος. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται όπως εξηγείται στην παγκόσμια αύξηση της ζήτησης αγαθών λόγω του ανοίγματος των οικονομιών, στην οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντίστοιχα η εφοδιαστική αλυσίδα και στην αύξηση της ζήτησης της ενέργειας σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η προσφορά υφίσταται αναταράξεις. Και στις δύο περιπτώσεις εκτιμάται ότι η αγορά μπορεί να πάρει μήνες πριν την ομαλοποίησή της. Στο πλαίσιο αυτό ο βρετανός Υπουργός Οικονομικών επαναβεβαίωσε στο Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (ΤτΑ) τη σταθερή δέσμευση της Κυβέρνησης στη πολιτική σταθερότητας των τιμών με ύψος πληθωρισμού στο 2%.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάπτυξη της Βρετανίας θα διατεθούν μέχρι το δημοσιονομικό έτος 2024-25, 100 δισ. λίρες για επενδύσεις σε έργα υποδομών εκ των οποίων 35 δισ. για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, 21 δισ. για το οδικό δίκτυο της χώρας, 10 δισ. για την συντήρηση τοπικών δρόμων και λωρίδων λεωφορείων, ποδηλάτων και πεζών, 5,7 δισ. για την βιώσιμη ανάπτυξη των μεταφορικών δικτύων της βόρειας Αγγλίας κυρίως με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας – High Speed 2, 1,2 δισ. για την βελτίωση των ευρυζωνικών συνδέσεων κ.α.  

Επίσης, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ως προς τις επιχειρήσεις και για το δημοσιονομικό έτος 2022-23, επιλέξιμες μονάδες λιανικής, φιλοξενίας και αναψυχής, που εκτιμάται ότι θα φθάσουν το 90 % των μονάδων αυτών, θα επιβαρύνονται μόνο για το 50% του οφειλόμενου φόρου επαγγελματικής στέγης. Εισάγονται δε μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υπολογισμού του φόρου ώστε να καταστεί δικαιότερο. Επίσης εισάγονται μεταρρυθμίσεις στο σύστημα φορολογικών ελαφρύνσεων των επιχειρήσεων που εισάγουν καινοτόμες ερευνητικές μεθόδους ώστε αυτό να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό και στοχευμένο.

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023