Κορωνοϊός-Disneyland: 34.000 επισκέπτες παγιδευμένοι στον κόσμο του Μίκυ Μάους

03-11-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ένα και μόνο κρούσμα κορωνοϊού, ήταν υπεύθυνο για να σβήσουν τα πυροτεχνήματα πάνω από το Shanghai Disney Resort, αλλά και να τεθούν σε άμεση απομόνωση οι 34.000 επισκέπτες του. Δεν ήταν λίγοι οι τουρίστες που ήθελαν να περάσουν το Halloween στο θεματικό πάρκο, μέχρι που ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν παγιδευμένοι μέσα στον κόσμο του Μίκυ-και όχι για καλό.

Μετά από ειδοποίηση των αρμοδίων για το αιφνίδιο κλείσιμο του θερέτρου, η είδηση διαδόθηκε αμέσως σε όλο το πάρκο, αλλά δεν προκάλεσε πανικό. Ωστόσο, καθώς προχωρούσαν προς την έξοδο, οι τουρίστες ενημερώθηκαν ότι κανείς δεν μπορούσε να φύγει μέχρι να κάνει τεστ κορωνοϊού. Παράλληλα, έκλεισαν οι πύλες του πάρκου αλλά και ο σιδηροδρομικός σταθμός. Όπως ήταν λογικό, τα social media πήραν φωτιά, με τις κάποιες από τις αναρτήσεις να αναφέρουν, ότι κανείς δεν θα περίμενε πως η μεγαλύτερη ουρά που έχει δημιουργηθεί ποτέ στη Ντίσνεϊλαντ, θα ήταν για τεστ κορωνοϊού και όχι για κάποιο παιχνίδι.

Αργά το βράδυ, περισσότερα από 200 λεωφορεία μετέφεραν τους ανθρώπους στα σπίτια και στα καταλύματά τους,  για δύο ημέρες απομόνωσης και για τη διεξαγωγή περαιτέρω τεστ. Σε εξετάσεις θα υποβληθούν επίσης και τα 100.000 άτομα που επισκέφτηκαν το πάρκο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. 

Οι σουρεαλιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν μετά από την διαπίστωση ότι ένας τουρίστας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Οι αναφορές ήταν αντικρουόμενες για το αν είχε επισκεφθεί τη Disneyland ή όχι, πάντως, η αρχική προειδοποίηση της εταιρείας είχε αποδώσει το κλείσιμο μόνο στην ανάγκη συνεργασίας για τον έλεγχο της πανδημίας σε άλλες επαρχίες και πόλεις.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Δέλτα εμμένει στην Κίνα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δέσμευση της χώρας να εξαλείψει εντελώς τα κρούσματα του κορωνοϊού. 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός