Τσεχία: Κατάργηση της καραντίνας για τους τουρίστες των «κόκκινων» χωρών

30-10-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Καταργείται η καραντίνα για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Τσεχία από χώρες ή περιοχές που βρίσκονται στην κόκκινη ή βαθυκόκκινη λίστα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Συνεπώς, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι μη εμβολιασμένοι και οι ταξιδιώτες που δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες, μπορούν πλέον να παραβλέψουν την απαίτηση καραντίνας στην Τσεχία:

Κόκκινες χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κροατία, Ιρλανδία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Ελλάδα, Σλοβακία

Βαθυκόκκινες χώρες: Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Ρουμανία, Σλοβενία και όλες οι άλλες χώρες που δεν ανήκουν σε άλλες λίστες

Ωστόσο, παρόλο που ο κανόνας της αυτοαπομόνωσης καταργείται, όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να ακολουθούν άλλους κανόνες εισόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από μια κόκκινη ή βαθυκόκκινη χώρα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα άφιξης, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν το ταξίδι τους, καθώς και οι ταξιδιώτες που έχουν νοσήσει τις τελευταίες 180 ημέρες, πρέπει μόνο να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα, ενώ εξαιρούνται από την απαίτηση διενέργειας τεστ.

Από την άλλη πλευρά, αυστηρότεροι κανόνες ισχύουν για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Οι ταξιδιώτες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και φθάνουν στην Τσεχία από περιοχές που έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, πρέπει κατά την άφιξή τους να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή ταχείας εξέτασης αντιγόνου κατά την άφιξή τους.

Επιπλέον, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι και μη ταξιδιώτες που δεν έχουν νοσήσει και προέρχονται από χώρες της κόκκινης και βαθυκόκκινης λίστας πρέπει να υποβληθούν σε δεύτερο τεστ όσο βρίσκονται στην Τσεχία. Το δεύτερο τεστ μπορεί να γίνει από την πέμπτη ημέρα και μετά.

Τέλος, όσοι ταξιδεύουν στην Τσεχία με ατομικό μεταφορικό μέσο επιτρέπεται να παραλείψουν το pre-entry test, με την προϋπόθεση να κάνουν το τεστ μόνο μετά την πέμπτη ημέρα.

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό