Ποιους προορισμούς «προτείνει» για ταξίδια το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες

28-09-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η πανδημία του κορωνοϊού εμπόδισε τα διεθνή ταξίδια για ένα μεγάλο μέρος του 2020, ωστόσο, καθώς τα εμβόλια είναι πια πραγματικότητα και περισσότερες χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους στους ξένους τουρίστες, υπάρχει ελπίδα ότι οι Αμερικανοί θα ανακτήσουν την αίσθηση της κανονικότητας το 2021, ως προς το πού και πώς μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Η ασφάλεια θα είναι η κορυφαία προτεραιότητα και ενώ οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν αιφνίδια την εποχή του κορωνοϊού, υπάρχουν αρκετοί δυνητικοί προορισμοί που ξεχωρίζουν για την ηρεμία και την ασφάλεια που προσφέρουν όσον αφορά στην υγειονομική τους κατάσταση και πάντα σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψη Νοσημάτων.

Πάντως-και παρ’ όλες τις τελευταίες θετικές εξελίξεις για το άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ σε τουρίστες από την Ελλάδα, το αντίστροφο φαίνεται να καθυστερεί να αλλάξει, καθώς η χώρα μας παραμένει στο Επίπεδο 4 των ταξιδιωτικών συστάσεων, δηλαδή «μην ταξιδεύετε»…

Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί που είναι ασφαλείς, κατά το State Department; Μεταξύ αυτών, βρίσκονται οι εξής 11 χώρες:

Τσεχική Δημοκρατία

Το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ περιλαμβάνει την Τσεχική Δημοκρατία στο Επίπεδο 2 της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής κλίμακας 4 επιπέδων, ενώ η χώρα είναι ένας από τους μόλις 17 προορισμούς του Επιπέδου 2 ως προς την Ταξιδιωτική Υγεία, από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υποδεικνύοντας ένα μέτριο επίπεδο κορωνοϊού στη χώρα. Ωστόσο, Οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρούν αρκετές προϋποθέσεις για να εισέλθουν στην Τσεχική Δημοκρατία αυτό το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένης της συμπλήρωσης ενός εντύπου εντοπισμού επιβατών και προσκόμισης απόδειξης αρνητικού αποτελέσματος τεστ κορωνοϊού.

Δανία

Ενώ η Δανία είναι στο επίπεδο 3 του υπουργείου και των CDC συμβουλεύοντας ουσιαστικά τους Αμερικανούς να επανεξετάσουν το ταξίδι ή να αναβάλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, η πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, ανακηρύχθηκε πρόσφατα η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για το 2021, σύμφωνα με την Economist Intelligence. Ο Δείκτης Ασφαλούς Πόλεως (SCI) της Unit κατατάσσει 60 διεθνείς προορισμούς σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, ασφάλειας υγείας, υποδομών, προσωπικής ασφάλειας και περιβαλλοντικής ασφάλειας. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε σχετικά ότι, ένας βασικός παράγοντας που κάνει την Κοπεγχάγη μια τόσο ασφαλή πόλη είναι το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητάς της.

Ουγγαρία

Το υπ. εξωτερικών ζητά από τους Αμερικανούς να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στην Ουγγαρία λόγω περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.  Ωστόσο, από τον προηγούμενο μήνα, οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην Ουγγαρία αεροπορικώς με απόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού που λήφθηκε εντός 72 ωρών. Επιπλέον, το CDC έχει εκδώσει Επίπεδο 1 για την Ταξιδιωτική Υγεία στην Ουγγαρία, υποδεικνύοντας χαμηλό επίπεδο κορωνοϊού στη χώρα.

Πολωνία

Η Πολωνία είναι μία από τις μόλις 28 χώρες που βρίσκονται στο Επίπεδο 1 του CDC που υποδεικνύει χαμηλό επίπεδο κρουσμάτων κορωνοϊού. Παρόλο που η ταξιδιωτική σύσταση του υπουργείου εξωτερικών συνιστά στους Αμερικανούς να επανεξετάσουν το ταξίδι στην Πολωνία λόγω περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οι ταξιδιώτες μπορούν να παρακάμψουν την υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών εάν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αναρρώσει εντός 6 μηνών πριν από την είσοδό τους στη χώρα ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ όχι νωρίτερα από 7 ημέρες μετά την άφιξη στην Πολωνία.

Σλοβακία

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στη Σλοβακία λόγω της πανδημίας, ενώ το CDC προειδοποιεί για ένα μέτριο μόνο επίπεδο κρουσμάτων στη χώρα. Ο οργανισμός συνιστά στους ταξιδιώτες να εμβολιαστούν πλήρως πριν επισκεφθούν τη Σλοβακία και συμβουλεύει τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στον ευρωπαϊκό προορισμό.

Ζάμπια

Από τις 21 Σεπτεμβρίου, το υπ. εξωτερικών συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να προσέχουν ακόμη περισσότερο λόγω των κρουσμάτων . Ο προορισμός, διάσημος για τους καταρράκτες της Βικτώριας και τα πολλά εθνικά του πάρκα, βρίσκεται στο Επίπεδο 2 της Ταξιδιωτικής Υγείας από το CDC που υποδεικνύει ένα μέτριο επίπεδο κορωνοϊού στη χώρα. Η Ζάμπια είναι προς το παρόν ανοιχτή σε ταξιδιώτες των ΗΠΑ που έχουν αρνητικό μοριακό τεστ εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση. Άτομα με αρνητικό τεστ κορωνοϊού που ολοκληρώθηκε περισσότερες από 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στη Ζάμπια, μπορεί να κληθούν να κάνουν ένα τεστ αντιγόνου στο αεροδρόμιο.

Τζιμπουτί

Ένας από τους 6 διεθνείς προορισμούς επιπέδου 1 από το υπουργείο εξωτερικών και το CDC που υποδεικνύει χαμηλό επίπεδο κορωνοϊού στη χώρα, είναι το Τζιμπουτί, με τους ιθύνοντες να συμβουλεύουν τους επισκέπτες να ασκούν κανονικές προφυλάξεις λόγω του κορωνοϊού και να εμβολιάζονται πλήρως πριν από το ταξίδι. Ο υποτιμημένος προορισμός μπορεί να υπερηφανεύεται για μια χούφτα φυσικών θαυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Assal, ενός από τα χαμηλότερα σημεία στη Γη, σε απόσταση πάνω από 500 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δομινικανή Δημοκρατία

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι μία από τις δώδεκα χώρες στον κόσμο που βρίσκονται αυτό το φθινόπωρο στο επίπεδο 2. Από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι ιθύνοντες ενθαρρύνουν τους ταξιδιώτες να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στον προορισμό της Καραϊβικής λόγω του κορωνοϊού, ενώ το CDC υποδεικνύει μόνο ένα μέτριο επίπεδο της νόσου στη χώρα. Επί του παρόντος, η Δομινικανή Δημοκρατία δεν απαιτεί από τους επισκέπτες να προσκομίσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για να εισέλθουν, αλλά αντίθετα διενεργεί τυχαία  rapid tests σε ένα μικρό ποσοστό αφίξεων. Οι επιβάτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο οποίο η β’ δόση πρέπει να έχει ληφθεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν) ή αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη, εξαιρούνται από τα τυχαία τεστ.

Αίγυπτος

Το CDC προειδοποιεί για ένα μέτριο επίπεδο κορωνοϊού (Επίπεδο 2) στην Αίγυπτο αυτό το φθινόπωρο. Παρ 'όλα αυτά, το υπουργείο εξωτερικών επισημαίνει άλλες απειλές, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς να "επανεξετάσουν τα ταξίδια λόγω τρομοκρατίας" και να "δείξουν μεγαλύτερη προσοχή στην Αίγυπτο λόγω του κορωνοϊού και την περιορισμένη ικανότητα της Πρεσβείας να βοηθήσει Αμερικανο-Αιγύπτιους πολίτες που συλλαμβάνονται ή κρατούνται" . Η χώρα είναι προς το παρόν ανοικτή σε επισκέπτες από τη Βόρεια Αμερική με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR που λήφθηκε εντός 96 ωρών από την αναχώρηση. Οι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίσουν έντυπα αντίγραφα των αποτελεσμάτων του τεστ, καθώς τα ψηφιακά αντίγραφα δεν γίνονται αποδεκτά.

Ισημερινή Γουινέα

Η Ισημερινή Γουινέα εξακολουθεί να είναι μεταξύ των λίγων διεθνών προορισμών που βρίσκεται στο επίπεδο 1, τόσο από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ, όσο και από το CDC. Σύμφωνα με την τοπική πρεσβεία των ΗΠΑ, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν με αρνητικό τεστ PCR εντός των προηγούμενων 48 ωρών καθώς και απόδειξη διαμονής, απασχόλησης ή επαγγελματικού σκοπού της επίσκεψης. Καμία αεροπορική εταιρεία δεν επιτρέπεται να δεχθεί επιβάτες χωρίς έγκυρο αρνητικό PCR.

Γκαμπόν

Η Γκαμπόν, η οποία βρίσκεται νότια της Ισημερινής Γουινέας, με πολλές όμορφες παραλίες, εθνικά πάρκα και καταπράσινο τροπικό δάσος, είναι από τους λίγους προορισμούς επίσης βρίσκονται στο επίπεδο 1 των ταξιδιωτικών συστάσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Libreville και Port Gentil, έχουν αυξημένο κίνδυνο λόγω εγκληματικότητας. Οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα με αρνητικό τεστ κορωνοϊού που λαμβάνεται εντός 72 ωρών από την αναχώρηση.

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους