Stop της Γαλλίας στους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς τουρίστες

14-09-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα, μετά τη  Βουλγαρία, τη Δανία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία, η οποία ενισχύει τους  περιορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Ειδικότερα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απομάκρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ από τη λίστα των ασφαλών χωρών, από τις 12 Σεπτεμβρίου και πλέον οι δύο χώρες υποβιβάστηκαν από την «πράσινη» λίστα, στην «πορτοκαλί». Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο απαγορεύει τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Γαλλία για τους μη εμβολιασμένους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Γαλλίας, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, από οποιαδήποτε χώρα, θα μπορούν να εισέρχονται εφόσον έχουν ουσιαστικό λόγο ταξιδιού, ωστόσο, θα χρειαστούν αρνητικό τεστ Covid-19 πριν από το ταξίδι και θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 7 ημέρες κατά την άφιξη.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι από χώρα της πορτοκαλί λίστας μπορούν να ταξιδεύουν στη Γαλλία για οποιονδήποτε λόγο και δεν χρειάζεται να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ Covid-19.

Επιπλέον, από τις 30 Σεπτεμβρίου, όλα τα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών πρέπει επίσης να έχουν εμβολιαστεί για να εισέρχονται σε πολιτιστικούς χώρους, κινηματογράφους, αθλητικά κέντρα, χώρους συναυλιών και, κυρίως, σε εστιατόρια και μπαρ. Επί του παρόντος, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών εξαιρούνται από τον κανόνα, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση σε τέτοια μέρη, αλλά από τον Οκτώβριο, θα γίνει νομική απαίτηση.

 

 
 

διαβάστε ακόμα

Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια