Γαλλία: Ειδικά σχέδια δράσης για επαγγελματικές εκδηλώσεις, ταξιδιωτικά γραφεία και φορείς στον ορεινό τουρισμό

13-09-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ειδικά σχέδια δράσης θα εκπονήσει η Γαλλία για τομείς που επηρεάζονται διαρθρωτικά από την υγειονομική κρίση.

Αυτό αφορά διοργανωτές επαγγελματικών εκδηλώσεων, ταξιδιωτικά γραφεία και φορείς που ασχολούνται με τον ορεινό τουρισμό. Σύμφωνα με τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης  οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα μπορούν να επωφελούνται από ad hoc δάνεια, τα οποία θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τις μερικές επιστροφές ποσών που χορηγήθηκαν πέρυσι από επαγγελματίες στους πελάτες τους που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ένα προγραμματισμένο ταξίδι. Τα ad hoc δάνεια θα συμπληρώσουν ή θα αντικαταστήσουν τα εγγυημένα από το κράτος δάνεια. Επιπλέον, όσον αφορά στον ορεινό τουρισμό, θα εφαρμοστεί το σχέδιο “Avenir Montagne” που παρουσιάστηκε στα τέλη Μαΐου από τον Γάλλο Πρωθυπουργό και στοχεύει στην οικοδόμηση μιας πιο διαφοροποιημένης και πιο βιώσιμης προσφοράς ορεινού τουρισμού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κινητοποίηση σχεδόν 1,8 δισ. ευρώ, με βάση τα δημόσια κονδύλια που θα αποδεσμευθούν.

Σημειώνεται ότι η γαλλική Κυβέρνηση έχει ορίσει ρήτρα επανεξέτασης των μέτρων μαζί με τους εκπροσώπους του τομέα για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου η οποία θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να κάνουν έναν απολογισμό της κατάστασης, και ιδίως της εφαρμογής του υγειονομικού πιστοποιητικού, το οποίο έχει γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε εστιατόρια και καφέ, τα ταξίδια με τρένο και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, καθώς και τις εσωτερικές πτήσεις.

Σημειώνεται ότι από τον Οκτώβριο, το σύστημα υποστήριξης παγίου κόστους, το οποίο παρέχει κάλυψη 90% των λειτουργικών ζημιών για εταιρείες με λιγότερους από 50 εργαζομένους και 70% για εταιρείες με περισσότερους από 50 εργαζομένους, θα καλύπτει όλες τις εταιρείες των τομέων S1 και S1bis (ξενοδοχεία, εστιατόρια, πολιτισμός, εταιρείες εκδηλώσεων, τουρισμός, αθλητικές αίθουσες, αερομεταφορές, καθώς και ευρύ φάσμα τομέων των οποίων η δραστηριότητα επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την λειτουργία των ανωτέρω) που καταγράφουν σημαντικές απώλειες στον κύκλο εργασιών, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα