Τα περιοριστικά μέτρα εισόδου και εξόδου από τη Βόρεια Μακεδονία

10-09-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Από την 1η  Σεπτεμβρίου, ημεδαποί και αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν στη Bόρεια Μακεδονία κατά την έξοδο τους από τη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν στην εκάστοτε συνοριακή δίοδο είτε πιστοποιητικό  πλήρους εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, είτε αρνητικό RT PCR SARS-Cov-2 τεστ που διενεργήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες, είτε τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 (rapid test) που διενεργήθηκε τις τελευταίες 48 ώρες είτε βεβαίωση ότι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό τις τελευταίες 45 ημέρες, υπολογίζοντας από την ημέρα της πλήρους ανάρρωσής τους.

Για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που επιστρέφουν στη χώρα μετά την 1η Σεπτεμβρίου  και δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ, είτε βεβαίωση ότι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, , θα υπόκεινται σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό (καραντίνα) διάρκειας 7 ημερών. H διάρκεια της καραντίνας μπορεί να μειωθεί σε 5 ημέρες εφόσον εντός αυτής της περιόδου προσκομιστεί αρνητικό PCR τεστ. Αυτό ισχύει τόσο για τους ημεδαπούς όσο και για τους αλλοδαπούς πολίτες, ενώ το κόστος της απομόνωσης των αλλοδαπών πολιτών επιβαρύνει τους ίδιους. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι ημεδαποί οδηγοί φορτηγών οχημάτων, όπως επίσης και οι αλλοδαποί οδηγοί φορτηγών οχημάτων που απλώς διέρχονται από τη χώρα.

Όσον αφορά στους αλλοδαπούς πολίτες που απλώς διέρχονται από τη χώρα, από 1ης Σεπτεμβρίου θα δύνανται να εισέλθουν στη χώρα αφού προηγουμένως, κατά την είσοδό τους, υπογράψουν δήλωση ότι θα εξέλθουν από την επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας εντός 5 ωρών, την οποία δήλωση οφείλουν να καταθέσουν στις συνοριακές αρχές της χώρας κατά την έξοδό τους. Αναφορικά με τη διέλευση από τη χώρα αεροπορικών πληρωμάτων που καταφθάνουν στα διεθνή αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας, λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, επιτρέπεται σε αυτά μεγαλύτερη από 5 ωρών διάρκειας διαμονή.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ