Βρετανία: Εκτός της πράσινης λίστας οι Βαλεαρίδες - Κύμα επιστροφών στο Ην. Βασίλειο

15-07-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Στην πορτοκαλί λίστα χωρών μεταφέρθηκαν οι Βαλεαρίδες σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Βρετανίας.

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, ανακοίνωσε τη μετακίνηση των νησιών της Ισπανίας καθώς και των Βρετανικών Virgin Islands στην πορτοκαλί λίστα.

Οι Βαλεαρίδες, οι οποίες περιλαμβάνουν δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών, όπως η Μαγιόρκα, η Ίμπιζα και η Μινόρκα, είχαν μπει στην πράσινη λίστα πριν 15 ημέρες, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται καραντίνα με την επιστροφή των Βρετανών τουριστών στην πατρίδα τους, παρά μόνο τεστ.

Η μετακίνηση στην πορτοκαλί λίστα θα εφαρμοστεί στις 4 τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου και θα έχει ως συνέπεια 10ήμερη καραντίνα και 2 τεστ PCR για τους ανεμβολίαστους Βρετανούς ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 18 ετών. Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει κύμα επιστροφών στο Ην. Βασίλειο πριν την εφαρμογή της στις 19 Ιουλίου.

Ως αποτέλεσμα, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, το κόστος των πτήσεων επιστροφής από τις Βαλεαρίδες στο Ην. Βασίλειο παρουσίασαν σημαντική αύξηση, με τις τιμές εισιτηρίων για δύο πτήσεις της Ryanair να εννιαπλασιάζονται μέσα σε 2 ώρες.

Μια ώρα πριν την ανακοίνωση, οι πρωινές και βραδινές πτήσεις της Ryanair από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα προς Μάντσεστερ κόστιζαν 14 ευρώ, ενώ μια ώρα αργότερα 125 ευρώ!

Η πτήση της British Airways για το απόγευμα του Σαββάτου από την Ίμπιζα προς Λονδίνο κόστιζε 133 ευρώ και μέσα σε δύο ώρες το κόστος ανέβηκε στα 255 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 92%.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων