Βρετανικός τουρισμός: Από το πράσινο απευθείας στο κόκκινο οι Βαλεαρίδες; Τι εκτιμούν οι ειδικοί

14-07-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι πιθανότητες οι Βαλεαρίδες να βρεθούν στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας την Πέμπτη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτοξευθεί.

Η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και η Μινόρκα, οι οποίες βρίσκονται στην πράσινη λίστα επιτήρησης για δύο εβδομάδες, καταγράφουν τριπλασιασμό του ρυθμού κρουσμάτων μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες, φτάνοντας στα 402 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο ειδικός στα ταξίδια Paul Charles, οι Βαλεαρίδες θα μπουν στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανία στην ερχόμενη αξιολόγηση της Πέμπτης, όμως θα μπορούσαν να περάσουν απευθείας στην κόκκινη. Οι αρμόδιοι υπουργοί ανησυχούν για τα υψηλά ποσοστά θετικότητας που φτάνουν το 9% καθώς και για τα ημερήσια κρούσματα τα οποία σημειώνουν το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Οι μεγαλύτεροι ρυθμοί αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη καταγράφονται στην Ισπανική ενδοχώρα, στην Κύπρο και στην Πορτογαλία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων.

Και οι τρεις αυτοί προορισμοί βρίσκονται προς το παρόν στην πορτοκαλί λίστα του Ην. Βασιλείου που σημαίνει ότι από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα επιτρέπεται να επιστρέψουν από αυτούς χωρίς καραντίνα όμως εάν γίνουν κόκκινοι, οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να περνούν από καραντίνα σε ξενοδοχείο.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι