Γερμανία: Επικίνδυνη η Πορτογαλία λόγω Delta – Υποχρεωτική καραντίνα στα ταξίδια από την Τρίτη

28-06-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Το γερμανό Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) κήρυξε από την Τρίτη ολόκληρη την Πορτογαλία ως χώρα όπου επικρατεί η παραλλαγή του κορωνοϊού Delta, με αποτέλεσμα να χρειάζεται καραντίνα για όσους Γερμανούς επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Η κατηγοριοποίηση μιας χώρας ως περιοχής όπου επικρατεί παραλλαγή του κορωνοϊού σημαίνει ότι οι Γερμανοί ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτήν θα πρέπει να περνούν από καραντίνα 14 ημερών από τα μεσάνυκτα της Τρίτη καθώς και ότι δε μπορούν να μειώσουν τις ημέρες της καραντίνας με τεστ. Μετά την ανακοίνωση αυτή, χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες αποχώρησαν από την Πορτογαλία, όπως μεταδίδει το FAZ.

Το Σάββατο, ο ρυθμός διασποράς κρουσμάτων στην Πορτογαλία μέσα σε 7 ημέρες ανέβηκε σε 84 ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με δεδομένα από τη σελίδα Corona in Numbers. Ωστόσο, η διασπορά διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας, τα νεα κρουσματα ξεπέρασαν το φράγμα των 200 ενώ και στο Αλγκάρβε τα νεα κρούσματα ήταν 176 συμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει ο σπεσιαλίστας για την Πορτογαλία Olimar. Η Μαδέρα ωστόσο έχει μόνο 16 νέα κρούσματα.

Εν τω μεταξύ, η νέα παραλλαγή delta αντιπροσωπεύει πλέον το 70% των νέων κρουσμάτων στη Λισαβόνα. Επειδή η παραλλαγή αυτή έχει χαρακτηριστεί πιο μεταδοτική, το Ινστιτούτο RKI κήρυξε ολόκληρη την Πορτογαλία σε χώρα όπου επικρατεί παραλλαγή του κορωνοϊού. Επίσης, επανέρχεται και η ταξιδιωτική προειδοποίηση από το γερμανικο ΥΠΕΞ.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού