Το Αμπού Ντάμπι προσφέρει στους τουρίστες δωρεάν εμβόλια

23-06-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει ανοίξει την εκστρατεία εμβολιασμού της στους τουρίστες, επιτρέποντας σε όσους ταξιδεύουν στο Εμιράτο με τουριστική βίζα να κάνουν δωρεάν εμβόλιο πριν επιστρέψουν στη χώρα διαμονής τους.

Σε πληροφορίες που παρείχε στο Reuters η Εταιρεία Υπηρεσιών Υγείας του Αμπού Ντάμπι (SEHA) αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να κάνουν κράτηση για δωρεάν εμβόλιο, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Προηγουμένως, οι εμβολιασμοί είχαν περιοριστεί στους πολίτες των ΗΑΕ και στους κατόχους βίζας διαμονής. Στις 11 Ιουνίου, το Γραφείο ΜΜΕ του Αμπού Ντάμπι δήλωσε ότι οι κάτοχοι βίζας διαμονής ή εισόδου που είχε λήξει είχαν επίσης δικαίωμα για δωρεάν εμβολιασμό.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει πληροφόρηση ότι τα νέα μέτρα ισχύουν για το Ντουμπάι, το πολυπληθέστερο εμιράτο, καθώς και για τα άλλα πέντε εμιράτα, συμπεριλαμβανομένου του Ras Al-Khaimah, το οποίο είναι όλο και πιο δημοφιλές στους τουρίστες.

Τον Ιούνιο, οι υγειονομικές αρχές των ΗΑΕ δήλωσαν ότι σχεδόν το 85% του επιλέξιμου πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Σημειώνεται ότι στο Αμπού Ντάμπι διατίθενται τα εμβόλια Sinopharm της Κίνας και το εμβόλιο Pfizer-BioNTech.

Επί του παρόντος, ταξιδιώτες από 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Γερμανίας, μπορούν να εισέλθουν χωρίς να τεθούν σε καραντίνα, σε αντίθεση με επισκέπτες άλλων χωρών. Τέλος, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται από άλλα εμιράτα, υποβάλλονται κατά την άφιξή τους σε τεστ κορωνοϊού. 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»