Ουγγαρία: To πλήγμα στον τουρισμό και η κρατική ενίσχυση των επιχειρήσεων με 2,2 δισ. ευρώ

20-06-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Το 2020 ο τουριστικός τομέας στην Ουγγαρία επλήγη εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων καταπολέμησης της, που οδήγησαν σε απαγορεύσεις μετακινήσεων, κλείσιμο συνόρων, αναστολή λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων, αναστολή λειτουργίας εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, αναστολή αεροπορικών πτήσεων κ.α.

Πολλές τουριστικές εταιρείες ανέστειλαν και κάποιες από αυτές έπαυσαν οριστικά τη λειτουργία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ταξιδιωτικό πρακτορείο Robinson Tours που μετά από 2 και πλέον δεκαετίες, έπαυσε τη λειτουργία του μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Η κρατική ενίσχυση που έλαβε ο κλάδος το 2020 ξεπέρασε τα 2,22 δισ. ευρώ, ποσό εξαιρετικά υψηλό σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Στα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου συμπεριλαμβάνονταν, για παράδειγμα η αναστολή καταβολής φόρων και μισθών. Ο τουριστικός τομέας της Ουγγαρίας στηρίζει οικονομικά περισσότερα από 400 χιλ. άτομα και συμμετέχει με 13,5% στο ΑΕΠ της ουγγρικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την ανακοινωθείσα νέα τουριστική στρατηγική της χώρας μέχρι το 2030 οι άμεσες θέσεις εργασίας στον κλάδο θα αυξηθούν σε 450 χιλ. και η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ουγγαρίας θα αγγίξει το 16%. Για την υλοποίηση της νέας στρατηγικής με επίκεντρο τον αθλητικό, πολιτισμικό και ιατρικό τουρισμό έχουν δεσμευθεί 2,7 δισ. ευρώ. 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού