Οι κανόνες για την είσοδο τουριστών στην Τυνησία

11-06-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε ισχύ βρίσκεται το νέο πλαίσιο για την είσοδο των τουριστών στην Τυνησία.

Ειδικότερα, όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ  PCR για το COVID-19, που πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από 72 ώρες πριν από την πρώτη επιβίβαση. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση.

Απαραίτητη είναι η καταχώρηση σε σχετική εφαρμογή. Στη συνέχεια πρέπει να εκτυπωθούν και υπογραφούν τα δύο έγγραφα που έχει η εφαρμογή: το έντυπο για κατάσταση υγείας και το έντυπο υπεύθυνης δήλωσης  που θα δοθεί στις υπηρεσίες υγείας της Τυνησίας κατά την άφιξη. Συνιστάται να αναφέρεται ένας αριθμό τηλεφώνου Τυνησίας (για παράδειγμα του ατόμου που φιλοξενεί ή του ξενοδοχείου) για την επαλήθευση των στοιχείων αυτών των εγγράφων.

Επίσης, υπάρχει ανάληψη υποχρέωσης -Δέσμευσης για Καραντίνα και απομόνωση για 7 ημέρες μετά την άφιξη αλλά και διενέργεια δεύτερου αρνητικού τεστ PCR την 7η ημέρα, με έξοδα, των τουριστών ώστε να τερματιστεί η καραντίνα.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί πλήρως (ή που έχουν αρρωστήσει με το Covid-19 και που έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου) εξαιρούνται από την υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού τεστ PCR και αυτο-απομόνωσης, παρουσιάζοντας πιστοποιητικό που φέρει έναν κωδικό QR από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Παρόλα αυτά, υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα, γενικά και τυχόν ειδικότερα σε κάποιες περιφέρειες ανάλογα την κατάσταση.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο