"Τουρίστες εμβολίων" από τη Λατινική Αμερική στις ΗΠΑ

11-05-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ουρά ανθρώπων σχηματίστηκε πρόσφατα στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, καθώς αρκετοί ταξιδιώτες από τη Λατινική Αμερική περίμεναν τη σειρά τους έξω από ειδικά διαμορφωμένο κέντρο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, το οποίο στήθηκε για αυτόν τον σκοπό στην περιοχή.  

Οι επισκέπτες οι οποίοι δεν απαιτείται να προσκομίσουν βεβαίωση κατοικίας, μπήκαν σε ηλεκτρονικό σύστημα και αμέσως μετά έλαβαν το μονοδοσικό  εμβόλιο της Johnson & Johnson δωρεάν, καθώς και την κάρτα εμβολιασμού τους.

Οι ταξιδιώτες οι οποίοι κατέφθασαν στη Φλόριντα από όλη τη Λατινική Αμερική, όπως τον Ισημερινό, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Βενεζουέλα, ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια στις χώρες τους, ώστε να εμβολιαστούν οι ίδιοι και τα ηλικιωμένα μέλη τους, για αυτό και έπρεπε να αναζητήσουν λύσεις εκτός συνόρων, κλείνοντας εισιτήρια για όλη την οικογένεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αίσθηση του κατεπείγοντος  για την εξεύρεση εμβολίου, συνοδεύτηκε από απότομη αύξηση των ναύλων. Για παράδειγμα, οι πτήσεις από το Μπουένος Άιρες προς το Μαϊάμι, οι οποίες συνήθως κοστίζουν περίπου 1.000 – 1.300 δολάρια, τον Μάιο αυξήθηκαν στα 2.000 δολάρια.

Σχετικά, ο επίτροπος της πόλης του  Miami Beach, David Richardson, ο οποίος επέβλεψε την εγκατάσταση, δήλωσε στα ξένα μέσα ότι έχει ανάμικτα συναισθήματα για τους τουρίστες εμβολίων, εφόσον η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο στα υψηλότερα εισοδήματα και κάλεσε τις ΗΠΑ να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούν, με την αποστολή εμβολίων στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός των τουριστών εμβολίων θα πραγματοποιείται δωρεάν , σε άτομα άνω των 18 ετών, κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι νεοτέρας, με το μονοδοσικό εμβόλιο που δεν απαιτεί εκ νέου επίσκεψη στη χώρα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων