Βαλεαρίδες Νήσοι: Κάλυψη των εξόδων των θετικών στον κορωνοϊό τουριστών

11-05-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Το κόστος επαναπατρισμού των τουριστών θα καλύπτει η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων, σε περίπτωση που κατά τη διαμονή τους οι τουρίστες λάβουν θετικό τεστ κορωνοϊού και υποχρεωθούν να μείνουν στις Βαλεαρίδες, χάνοντας τις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Το «Πακέτο Ασφαλείας» που σχεδίασε η κυβέρνηση, περιέχει διάφορα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας των επισκεπτών και την προώθηση των Βαλεαρίδων ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου κ. Armengol στο Βερολίνο και προ της παρουσίασης του προγράμματος, η υπουργός τουρισμού των Βαλεαρίδων Νήσων, Rosana Morillo, εξήγησε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα ενημερωθούν αναλυτικά για όλα τα μέτρα της υγειονομικής κάλυψης, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλιστηρίου συμβολαίου για τον επαναπατρισμό ή την επιστροφή στον τόπο κατοικίας, την υπηρεσία διερμηνέα και την αποζημίωση για παρατεταμένη διαμονή που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, η υπουργός τουρισμού κατέστησε σαφές ότι οι καλύψεις αφορούν μόνο σε μη μόνιμους κατοίκους που διαμένουν σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα τα οποία φέρουν τη σχετική άδεια του υπουργείου τουρισμού.

Σημειώνεται ότι το ασφαλιστήριο πρόγραμμα θα παρέχει δωρεάν διαμονή σε καθορισμένα ξενοδοχεία καραντίνας, για τους ασθενείς με ήπια συμπτώματα που δεν χρήζουν νοσηλείας.

Τέλος, στο Πακέτο Ασφαλείας αναφέρεται επίσης στο ανώτατο όριο τιμών για δοκιμές PCR και αντιγόνων, οι οποίες ανέρχονται στα 75 ευρώ και στα 30 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και η εφαρμογή SafeBeach, η οποία  παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη διαθεσιμότητα χώρου στις παραλίες στα Ισπανικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες