Η Γερμανία επιδιώκει να ανοίξει τα ταξίδια στην Τουρκία

07-05-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, δήλωσε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlüt Cavusoglu, ότι υπάρχει κοινή πρόθεση συνεργασίας με την Τουρκία να υπάρξουν κανονισμοί που θα δόσουν τη δυνατότητα στους Γερμανούς τουρίστες να κάνουν ασφαλείς διακοπές στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Maas, επιδίωξη της Γερμανίας είναι να είναι εφικτά όσο το δυνατόν περισσότερα ταξίδια στην Τουρκία αυτό το καλοκαίρι και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με τη χώρα θα συνεχιστεί στη βάση των συζητήσεων των δύο πλευρών που ξεκίνησαν πέρυσι, το περιεχόμενο των οποίων θα εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία, όπως είπε.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είχε άρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για δημοφιλείς προορισμούς της Τουρκίας, όπως η Αττάλεια, τον Αύγουστο του 2020 έπειτα από εκτενείς συζητήσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Τότε, απαιτούνταν ειδικό κόνσεπτ υγιεινής. Στα μέσα Νοεμβρίου, τέθηκε σε εφαρμογή και πάλι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για ολόκληρη την Τουρκία, καθώς η τελευταία κατέγραφε μόνο τους συμπτωματικούς φορείς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει κηρύξει εθνικό lockdown από την περασμένη εβδομάδα, το οποίο αναμένεται να αρθεί στις 17 Μαϊου. Οι τουρίστες εξαιρούνται από τα μέτρα αυτά. Στην Αττάλεια, τα Μούγλα και τη Σμύρνη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα έφτασαν τα 200 ενώ στην Κωνσταντινούπολη φτάνουν τα 530.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά