Mε σημαντικές μειώσεις αφίξεων ξεκίνησε η χρονιά για τη Bόρεια Μακεδονία

30-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των τουριστών στη Βόρεια Μακεδονία μειώθηκε κατά 45,7%: στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

 Ειδικότερα, ο αριθμός των εγχώριων τουριστών μειώθηκε κατά 11,3%, ενώ ο αριθμός των ξένων τουριστών μειώθηκε κατά 65,4%. Επίσης, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων μειώθηκε κατά 38,9%. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων εγχώριων τουριστών μειώθηκε κατά 15,1%, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών μειώθηκε κατά 56,4%.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των οδικών αφίξεων (διελεύσεων) από τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα πέρυσι μειώθηκε  κατά 84,5%, φθάνοντας σε περίπου 500.000.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Προώθησης και Υποστήριξης του Τουρισμού (APST) Βόρειας Μακεδονίας και η Πρεσβεία της Ουκρανίας διοργάνωσαν το πρώτο συνέδριο τουρισμού με σκοπό την έναρξη συνεργασίας και την γνωριμία με το τουριστικό δυναμικό των δύο χωρών. Στο συνέδριο υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του APST και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον APST, πληρούνται οι τρεις προϋποθέσεις συνεργασίας, δηλαδή ελεύθερη διακίνηση - άνευ θεώρησης, απευθείας αεροπορική σύνδεση και διάθεση ενίσχυσης της συνεργασίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 30 ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ουκρανία και περίπου 30 ταξιδιωτικοί πράκτορες της Βόρειας Μακεδονίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google