Γαλλία: Δοκιμές του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού μέσω εφαρμογής για κινητά

22-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία είναι  η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά τις δοκιμές των πράσινων ψηφιακών πιστοποιητικών  κορωνοϊού μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής TousAntiCovid, η οποία λειτουργεί από τις 22 Οκτωβρίου 2021, ως μέρος του προγράμματος παρακολούθησης επαφών της χώρας. Η εφαρμογή, η οποία έχει πλέον αναβαθμιστεί για να αποθηκεύει αρνητικά αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού σε κινητά τηλέφωνα ταξιδιωτών, θα δοκιμαστεί από τις 29 Απριλίου σε πτήσεις προς γαλλικά υπερπόντια εδάφη.

Προς το παρόν, την εφαρμογή έχουν κατεβάσει περίπου 15 εκατ. Γάλλοι πολίτες, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος,  τα πιστοποιητικά αυτά θα μπορούσαν τελικά να φανούν χρήσιμα και σε δημόσιες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, φεστιβάλ και εμπορικές εκθέσεις.

Σήμερα, μέσω της εφαρμογής, τα άτομα που έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού, λαμβάνουν SMS ή email που τους επιτρέπει να συνδεθούν στο σύστημα, ώστε να λάβουν το πιστοποιητικό τους σε μορφή PDF. Ομοίως, από τις 29 Απριλίου,  θα είναι δυνατή η λήψη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, μέσω της πύλης ασφάλισης υγείας Ameli.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS), η αστυνομία, τα τελωνεία και οι αεροπορικές εταιρείες θα εξοπλιστούν με μια εφαρμογή για την ανάγνωση του DataMatrix, που ονομάζεται TousAntiCovid –Check. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, δεν θα αποθηκεύονται δεδομένα υγείας, απλώς μέσω του διακομιστή θα ελέγχεται η υπογραφή του πιστοποιητικού και στη συνέχεια  θα εμφανίζεται αναλόγως ένα κόκκινο ή πράσινο σήμα. 

 

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ