Εμβολιαστικός τουρισμός: Το νέο είδος τουρισμού που προωθούν οι Μαλδίβες

20-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιαστικός προορισμός φιλοδοξούν να γίνουν οι Μαλδίβες, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη την προώθηση του προγράμματος «εμβόλιο κατά την άφιξη».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργού τουρισμού του νησιωτικού έθνους, κ.Abdulla Mausoom μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού,  οι Μαλδίβες θα προσφέρουν εμβόλια και στους ταξιδιώτες,  κατά την άφιξή τους. Ο κ. Mausoom επεσήμανε στα ξένα μέσα πως το πρόγραμμα «εμβόλιο κατά την άφιξη» προέκυψε από το γεγονός ότι, οι Μαλδίβες έχουν σχετικά μικρό πληθυσμό και τα εμβόλια που δωρίζονται μέσω της Ινδίας, της Κίνας και του προγράμματος Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και πρόσθετες δόσεις από τη Σιγκαπούρη, θα πρέπει να είναι αρκετές για να καλύψουν και τους τουρίστες.

Εξάλλου από αυτήν την εβδομάδα, δεν υπάρχει απαίτηση καραντίνας για όσους ταξιδεύουν σε ένα από τα νησιά όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Αν και επί του παρόντος δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των εμβολιασμών τουριστών ή το πλήρες άνοιγμα των τουριστικών εγκαταστάσεων, τα νησιά σχεδιάζουν στον Ιούλιο και τον Αύγουστο να έχουν ανοίξει το 100% των θερέτρων και των υπηρεσιών τους-αν και τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν ήδη.

Σημειώνεται ότι οι Μαλδίβες ήταν ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς που άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους σε ξένους επισκέπτες εντός του 2020, αφού τα διάσπαρτα νησιά διαθέτουν πολλά απομονωμένα και πολυτελή καταφύγια, συνεπώς η κοινωνική απομόνωση δεν έπαψε ποτέ να είναι μέρος του τουριστικού πακέτου.

 

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google