Ποιες χώρες δέχονται εμβολιασμένους ταξιδιώτες

20-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η ομαλή ροή των εμβολιαστικών προγραμμάτων σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς και η εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητά τους, έχουν εντείνει την προθυμία επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας. Ο τουρισμός, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 20% των θέσεων εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου, κρίνεται ζωτικής σημασίας για τις οικονομίες, συνεπώς  η ασφάλεια που προσφέρει η πιστοποίηση εμβολιασμού, αποτελεί δυνατό όπλο για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες περίπου 19 χώρες, ενώ τα δεδομένα αυτά αλλάζουν καθημερινά. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγχουν τους επικαιροποιημένους περιορισμούς, γιατί ακόμη και αν μία χώρα δεν απαιτεί αρνητικό τεστ κορωνοϊού από τον ταξιδιώτη, μπορεί να εξακολουθεί να το ζητά η αεροπορική εταιρεία ή η πτήση με ανταπόκριση.

Έως σήμερα, οι χώρες που δίνουν το «πράσινο φώς» σε τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, είναι οι εξής:

Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Ισπανία, Ισραήλ, Κροατία, Γεωργία, Ρουμανία, Πολωνία, Γαλλική Πολυνησία, Μπελίζ, Ισλανδία, Ταϊλάνδη, Μπαρμπέιντος, Μαλδίβες, Γουατεμάλα, Σεϋχέλλες, Σρι Λάνκα, Λίβανος ενώ αναμένεται να προστεθούν σύντομα και άλλες χώρες που δέχονται εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς περαιτέρω προϋποθέσεις.  

Τέλος, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, να έχουν περάσει πάνω από 10 ημέρες από τη λήψη της δεύτερης δόσης και να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. 

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα