Κροατία: Ανοιχτή και στους Αμερικανούς τουρίστες

13-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο τουρισμός στην Κροατία επανεκκινεί, ακόμη και για τους επισκέπτες εκτός Ευρώπης, όπως είναι για παράδειγμα οι Αμερικανοί, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αγοράς ως προς τις ταξιδιωτικές δαπάνες.

Κατά τη διάρκεια του 2020, όπου η Ευρώπη έκλεισε ουσιαστικά τα σύνορά της για ταξιδιώτες εκτός ΕΕ, η Κροατία αποτέλεσε και αποτελεί εξακολουθητικά μια σπάνια εξαίρεση. Ειδικότερα, επιτρεπόταν η είσοδος στη σε άτομα που ταξιδεύουν για τουρισμό, με επιβεβαιωμένες και προπληρωμένες κρατήσεις-κι όπως αποδεικνύεται, πολλοί ταξιδιώτες εκμεταλλεύτηκαν την ελευθερία αυτή. Αν και η χώρα απόλαυσε μεγάλα κύματα τουρισμού, τελικά προχώρησε στην επιβολή περιορισμών, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σήμερα, με τους εμβολιασμούς να, η Κροατία άνοιξε και πάλι στους εξωτερικούς επισκέπτες και αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να συμπεριλάβουν στις ταξιδιωτικές τους λίστες έναν σημαντικό ευρωπαϊκό προορισμό, σε μια εποχή όπου ο παγκόσμιος χάρτης είναι πιο κλειστός από ποτέ.

Πρακτικά, η Κροατία έχει επαναφέρει τη ρήτρα «τουρισμού» για περιορισμούς στα σύνορα, η οποία ανοίγει τη χώρα σε επισκέπτες εκτός της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των Βρετανών. Οι επισκέπτες αυτοί,  πρέπει απλά να έχουν επιβεβαιωμένη κράτηση για τη διαμονή τους και να παρουσιάσουν τα εξής:  απόδειξη εμβολιασμού,  αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή απόδειξη ανάρρωσης.

Κατά την είσοδό τους στην Κροατία, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν υποβάλλονται σε πρόσθετα τεστ, γεγονός που αποτελεί ελκυστική και λιγότερο δαπανηρή επιλογή. Τέλος, δεκτά γίνονται επίσης και τα μονοδοσικά εμβόλια της εταιρείας Johnson & Johnson.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι