Ιατρικός τουρισμός: Το παράδειγμα της Κόστα Ρίκα

11-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Παρόλο που ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει σκληρά και τον ιατρικό τουρισμό, η Κόστα Ρίκα παραμένει δημοφιλής προορισμός, αφού η αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και τα εκατομμύρια των ατόμων πολύ χαμηλών εισοδημάτων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν αναγκάσει αρκετούς ανθρώπους να ικανοποιήσουν αλλού τις ιατρικές τους ανάγκες.

Το μικρό έθνος της Κεντρικής Αμερικής διαθέτει μερικές από τις καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες στη Λατινική Αμερική και, ως αποτέλεσμα, μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, φιλοξενεί δεκάδες ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Για το λόγο αυτό, έχει γίνει ένας δημοφιλής προορισμός ιατρικού τουρισμού, προσελκύοντας περίπου 20.000 άτομα κάθε χρόνο.

Για τους ιατρικούς τουρίστες που αναζητούν προσιτή ιατρική περίθαλψη, αλλά το ταξίδι στο εξωτερικό ακούγεται τρομακτικό, εταιρείες όπως η Green Health Care (GHC) η οποία εδρεύει στην Κόστα Ρίκα και ιδρύθηκε από πολίτη των ΗΠΑ, ειδικεύεται στη υποστήριξη και καθοδήγηση των ιατρικών τουριστών.

Χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της περίθαλψης, οι ασθενείς απολαμβάνουν ένα κόστος μειωμένο κατά  40-70% . Από την παροχή μεταφοράς αεροδρομίου έως τον συντονισμό με επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, η GHC φροντίζει ώστε οι ασθενείς να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, εξαλείφοντας τα εμπόδια που εύλογα υπάρχουν μεταξύ ενός ασθενούς και του γιατρού του.

Στο πακέτο των υπηρεσιών, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επιλογή ανάμεσα σε 33 ιδιωτικά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, αλλά και η παροχή εξωνοσοκομειακών καταλυμάτων για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Ένα από τα νοσοκομεία αυτά, η Clínica Bíblica η οποία κατατάσσεται στα 10 καλύτερα νοσοκομεία της Λατινικής Αμερικής με 60 και πλέον ειδικότητες,  αναφέρει ότι περίπου το 40% των ασθενών προέρχονται από το εξωτερικό και αφορούν σε ασθενείς που αναζητούν φθηνή, υψηλής ποιότητας φροντίδα σε ειδικότητες όπως ορθοπεδική, οδοντιατρική και πλαστική χειρουργική.

Το νοσοκομείο διαθέτει όλες τις ανέσεις που θα περίμενε κανείς από μια σύγχρονη μονάδα φροντίδας, όπως 24ωρο κλινικό εργαστήριο, πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς της χώρας και ιατρικό εξοπλισμό διεθνούς επιπέδου. Τέλος, τα χαρακτηριστικά που το βοηθούν να ξεχωρίζει, είναι το πολύγλωσσο προσωπικό, το 24ωρο ελικοδρόμιο και οι προσεγμένοι, ιδιωτικοί χώροι αποθεραπείας. 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»