Η Ισπανία άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το παγκόσμιο συνέδριο Mobile World Congress

10-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε συμφωνία με τις ισπανικές αρχές κατέληξε το Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών (GSMA) για την άρση των περιορισμών εισόδου που επιβάλλονται σε όλα τα άτομα που εισέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο συνέδριο Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2021.

Η εκδήλωση MWC Barcelona 2021 έχει προγραμματιστεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, μέσω φυσικής και εικονικής παρουσίας.

Σχετικά, η Βιομηχανική Ένωση ανακοίνωσε ότι το ισπανικό Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να επιτρέψει στους παρουσιαστές, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και τους συνεργάτες να εισέλθουν στη χώρα με σκοπό να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε ότι η τρέχουσα απαγόρευση εισόδου σε όλους τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ καταργείται για ορισμένες ομάδες ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων με υψηλή εξειδίκευση, καθώς και των συμμετεχόντων στο MWC Barcelona.

Η GSMA διευκρίνισε ότι η διαδικασία εγγραφής στην εκδήλωση έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να πληροί όλες τις νέες προϋποθέσεις που έθεσαν οι αρχές. Κατά συνέπεια, οι συμμετέχοντες από οποιαδήποτε χώρα εκτός της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν υποχρεούνται να εγγραφούν χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα, η οποία επιτρέπει την κοινοποίηση των πληροφοριών τους στις αρχές.

Ωστόσο, εάν ένα άτομο εισέρχεται στην Ισπανία από μια χώρα που περιλαμβάνεται στη λίστα υψηλού κινδύνου κορωνοϊού, η οποία περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Ένωση Κομορών, την Μποτσουάνα, την Κένυα, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη, τη Ζάμπια, την Τανζανία, το Περού, τη Ζιμπάμπουε και Κολομβία, ενδέχεται να μην του επιτραπεί η είσοδος.  

Από πλευράς του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA κ.John Hoffman, ανέφερε ότι η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται στο MWC Barcelona, τόσο στην Ισπανία όσο και πέραν αυτής, εξακολουθεί να είναι η ύψιστη προτεραιότητα μέσα στις εξακολουθητικά μεταβαλλόμενες συνθήκες.  Η εν λόγω απόφαση είναι μια ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης στον προσεκτικό σχεδιασμό που έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβληθούν σε πολλαπλά τεστ κορωνοϊού, δοκιμές καθώς και να υποβάλουν αρνητικό τεστ για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Το τεστ πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 72 ώρες σε ένα από τα κέντρα που είναι διαθέσιμα για αυτό το είδος υπηρεσίας.

Άλλα μέτρα που επισημαίνονται από την GSMA, μεταξύ άλλων αφορούν στις ανέπαφες συναλλαγές, στην αναβαθμισμένη τροφοδοσία και στον αυξημένο αριθμό ιατρικού προσωπικού.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώνουν καθημερινά ερωτηματολόγιο σχετικό με την υγεία τους, να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά που θα υπάρχουν στον χώρο, να φορούν μάσκα και να τηρούν την κοινωνική απόσταση.  

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας