Απάτη με τα τεστ στη Μαγιόρκα: Γερμανός γιατρός εξέδιδε ψευδώς αρνητικά πιστοποιητικά τεστ στους τουρίστες

07-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρίστες της Μαγιόρκα που έχουν θετικό αποτέλεσμα τεστ χρειάζεται να περάσουν από καραντίνα σε ξενοδοχείο του νησιού. Όμως τα κέντρα τεστ κορωνοϊού είναι γεμάτα κόσμο και δεν υπάρχουν κενά ραντεβού. Ένας γερμανός γιατρός στο νησί, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία για νέα ραντεβού για τεστ, εκμεταλλευόταν τη κατάσταση αυτή εκδίδοντας ψευδώς αρνητικά τεστ στους Γερμανούς τουρίστες που επιθυμούσαν να αποφύγουν τη διαδικασία της καραντίνας.

Σύμφωνα με έρευνα της εκπομπής «Menschen, Momente, Geschichten» του γερμανικού RTL, ο γερμανός γιατρός αξιοποίησε την κατάσταση για να βγάλει εύκολο χρήμα από τους ταξιδιώτες που ανησυχούσαν ότι μπορεί να βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, εκδίδοντας πιστοποιητικά αρνητικού τεστ PCR χωρίς να υποβάλλει τους τουρίστες που τον επισκέπτονται σε τεστ. Για τους Γερμανούς ταξιδιώτες των Βαλεαρίδων κατά την επιστροφή τους μετά το Πάσχα προβλέπεται οτι πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, τουρίστες με κορωνοϊό μπορούσαν να επιστρέψουν στη Γερμανία.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, η Αστυνομία της περιοχής καθώς και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρχές της Γερμανίας προκειμένου να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του γιατρού.

Το πρώτο βήμα θα είναι να υπολογιστεί ο αριθμός των ψευδώς αρνητικών τεστ που έχουν εκδοθεί παράνομα και να εντοπιστούν όλοι όσοι απέκτησαν τέτοια πιστοποιητικά από το γιατρό.

Οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει την ταυτότητα του γιατρού, όμως όπως ανέφεραν έχουν ισχυρές ενδείξεις για το ποιος είναι και που εργάζεται. Θα ζητηθεί επίσης από το RTL να αποκαλύψει τις πληροφορίες που διαθέτει για την ταυτότητα του γιατρού.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ