Έντονη κινητικότητα στις ισπανικές τουριστικές επιχειρήσεις ενόψει του καλοκαιριού

04-04-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στις ισπανικές τουριστικές επιχειρήσεις ενόψει του καλοκαιριού οπότε αναμένεται να αυξηθούν οι ταξιδιωτικές ροές από το εξωτερικό.

Αναλυτικά:

-Οι ξενοδοχειακές εταιρείες Meliá και NH ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε μείωση των ενοικίων τους για άτομα που διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις τους. Σημειώνεται ότι η πρώτη κατέγραψε απώλειες 426 εκατ. ευρώ το 2020 και η δεύτερη 371 εκατ. ευρώ.

-Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Room Mate, στην οποία βασική μέτοχος είναι η κόρη του ιδρυτή της Inditex, έχοντας καταγράψει ήδη από το 2019 100 εκατ. ευρώ χρέους, ζήτησε από την Κρατική Οντότητα Βιομηχανικών Συμμετοχών (SEPI) 52 εκατ. ευρώ για τη διάσωσή της.

-Η αλυσίδα ξενοδοχείων Hesperia ζήτησε βοήθεια, ύψους 55 εκατ. ευρώ από την Κρατική Οντότητα Βιομηχανικών Συμμετοχών (SEPI), προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητά της.

-Η ίδια Οντότητα έδωσε 320 εκατ. ευρώ στην Avoris, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συγχώνευσή της με τη Globalia.

-Αν και παρατηρείται μεγάλη ρευστότητα στους επενδυτές, πραγματοποιούνται λίγες αγορές ξενοδοχείων, καθώς εκτιμάται ότι οι τιμές θα σημειώσουν πτώση της τάξεως του 30%, το προσεχές διάστημα. Να σημειωθεί ότι, κάθε κενό δωμάτιο κοστίζει στους ξενοδόχους, κατά μέσο όρο, 1.000 ευρώ το μήνα.

-O κλάδος των κρουαζιερόπλοιων ζητά από την κυβέρνηση να αρθούν οι περιορισμοί για ταξίδια από το εξωτερικό με πλοίο.

-H ισπανική εταιρεία τρένων Renfe θα δανείσει στην Alstrom 152 τρένα για κάλυψη κοντινών αποστάσεων έναντι 1,44 δισ. ευρώ και στην Stadler συνολικά 59 τρένα έναντι 998 εκατ. ευρώ.

-Η Uber επιστρέφει στη Βαρκελώνη με υπηρεσίες ταξί και από κοινού ενοικίασης αυτοκινήτων (carsharing), όχι όμως και παροχής αυτοκινήτων με οδηγό, αφού αυτές είχαν απαγορευτεί από την τοπική κυβέρνηση.

-Η ισπανική κρατική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Αena θα επενδύσει 550 εκατ. ευρώ έως το 2030, σε στρατηγικά προγράμματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

-Αναλυτές προβλέπουν ότι η IAG (International Airlines Group) θα έχει έσοδα 10.300 ευρώ και μειωμένες πιθανότητες να βγει από την κρίση, αν επιβραδυνθεί ο εμβολιασμός. Η IAG είχε απώλειες ύψους 6,92 δισ. ευρώ, το 2020.

-H Ryanair θα προσφέρει πολλές πτήσεις μέσα στο ισπανικό έδαφος, προκειμένου να αποφύγει τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις Αυτόνομες Κοινότητες. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι θα προσφέρει 70 διαδρομές με 800 εσωτερικές πτήσεις σε 21 αεροδρόμια.

 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα