Σερβία: Μέτρα στήριξης τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων έως και τον Ιούνιο

09-03-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Άμεση υποστήριξη του 50% του ελάχιστου μισθού για τρεις μήνες θα δοθεί συνολικά σε 1.505.093 επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σύμφωνα με το σχέδιο στήριξης που υλοποιεί η σερβική κυβέρνηση.  

Τα μέτρα δεν περιλαμβάνουν τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το μετρό είναι σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, η πρώτη πληρωμή έχει προγραμματιστεί για τις 8 Απριλίου η δεύτερη για το Μάιο και η τρίτη για τον Ιούνιο του 2021. Με την αποδοχή αυτών των μέτρων, οι εταιρείες υποχρεούνται να μην μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων περισσότερο από 10% έως τη λήξη περιόδου τριών μηνών από την καταβολή του τελικού ελάχιστου μισθού, όπως και να μην πληρώσουν μερίσματα. Οι εταιρείες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για αυτά τα χρήματα από την 1η Μαρτίου, συμπληρώνοντας ένα έντυπο στην πύλη της φορολογικής διοίκησης.

Εκτός από το 50% του ελάχιστου μισθού κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τριών μηνών ένας άλλος ελάχιστος μισθός θα δοθεί σε διαχειριστές εγκαταστάσεων φιλοξενίας, ταξιδιωτικά γραφεία, εξουσιοδοτημένους τουριστικούς οδηγούς και συνοδούς, καθώς και ξενοδοχεία, θέρετρα και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Η πληρωμή του 50% του κατώτατου μισθού θα γίνει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο και η πληρωμή ολόκληρου του κατώτατου μισθού έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

Τα ξενοδοχεία της πόλης θα λάβουν μία άλλη μορφή άμεσης κρατικής στήριξης ύψους 350 ευρώ ανά μεμονωμένο κρεβάτι και 150 ευρώ ανά μονάδα καταλύματος. Θα παρέχεται επίσης άμεση υποστήριξη στον τομέα των μεταφορών επιβατών, των οδικών μεταφορών και των σταθμών λεωφορείων, ο οποίος συνεπάγεται 600 ευρώ ανά λεωφορείο σε περίοδο έξι μηνών.

 

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»