Βρετανία: Σε ισχύ από σήμερα αυστηρός κανονισμός εξόδου από τη χώρα

08-03-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα στο Ην. Βασίλειο η φόρμα «Διακήρυξης Ταξιδιών» που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό από την Αγγλία θα πρέπει να συμπληρώνουν και να φέρουν μαζί τους άδεια εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, ο οποίος είναι ο αυστηρότερος συνοριακός που επιβάλλεται στο Ην. Βασίλειο μετά τους Παγκόσμιους Πολέμους, οποιoσδήποτε εισέρχεται σε κόμβο αναχώρησης για διεθνή ταξίδια στην Αγγλία χωρίς συμπληρωμένη φόρμα θα διαπράττει ποινικό αδίκημα ανεξάρτητα από το αν δικαιούνται να ταξιδέψει νόμιμα.

Η φόρμα ζητεί πληροφορίες για το λόγο του ταξιδιού και προσωπικές πληροφορίες όπως τη διεύθυνση κατοικίας και τον αριθμό διαβατηρίου. Οποιοσδήποτε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές να ταξιδεύει χωρίς ουσιαστικό λόγο, ή χωρίς φόρμα, θα επιστρέφει στην πατρίδα του και μπορεί να του επιβάλλεται πρόστιμο που ξεκινά από 200 λίρες και διπλασιάζεται για κάθε προσπάθεια εξόδου φτάνοντας έως τις 6.400 λίρες.

Οι αερομεταφορείς, οι εταιρίες ferry και οι σιδηρόδρομοι υποχρεούνται επίσης από το νόμο να αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους ότι το έγγραφο αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί πριν τα ταξίδια. Από σήμερα, θα ελέγχουν επίσης ότι οι επιβάτες τους έχουν συμπληρώσει τη φόρμα πριν την επιβίβασή τους και θα αρνούνται την επιβίβαση εάν δεν το έχουν κάνει.

Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και του προγράμματος εμβολιασμού μας, δήλωσε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών, Priti Patel.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»