Rapid tests στα αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας

08-03-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τους τελευταίους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις χώρες της ΕΕ / Σένγκεν, η TAV, τουρκική εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια στη Βόρεια Μακεδονία και το εργαστήριο γενετικής της κλινικής Zan Mitrev προσφέρουν, πλέον, στους επιβάτες γρήγορες δοκιμές αντιγόνων (rapid tests) αμέσως πριν από την αναχώρηση.

Το ασθενοφόρο βρίσκεται ακριβώς έξω από το κτήριο του αεροδρομίου των Σκοπίων και η λήψη των αποτελεσμάτων διαρκεί περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Εξάλλου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών από Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κόσσοβο, Σερβία και Ουκρανία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Σκόπια, Περιφερειακό διαδικτυακό συνέδριο  με θέμα "Περιφερειακή δικτύωση και συνεργασία στον τουρισμό για την ανάκαμψη του τομέα στη μετα-COVID εποχή".

Στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιφερειακή συνεργασία θα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα σε όλες τις χώρες και ότι τα Δυτικά Βαλκάνια μπορούν να εργαστούν για την προώθηση των αγροτικών περιοχών όπου οι τουρίστες θα βιώσουν τον τοπικό πολιτισμό, τις παραδόσεις και την κουζίνα. Οι συνομιλητές συμφώνησαν να εργαστούν για τη δημιουργία ενός δικτύου που θα συνδέει τουριστικές επιχειρήσεις με άλλους οργανισμούς από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι μπορούν να τους βοηθήσουν στην προώθηση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους ξένους τουρίστες.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο