Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Αυστρία

06-03-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Tο ποσοστό των εταιρειών στην Αυστρία που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση ως θετική χωρίς επιφυλάξεις μειώθηκε στο 37% από 59% το 2020 σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία συμβούλων ΕΥ.

 Ο αριθμός, επίσης, των εταιρειών που την χαρακτηρίζουν ως αρνητική αυξήθηκε από 8% σε 28%,  το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2009. Ωστόσο, 7 στις 10 εταιρείες αξιολογούν την επιχειρηματική κατάσταση αρκετά καλή ή καλή, από το 92% στις αρχές του 2020.

Στην ακίνητη περιουσία και τις κατασκευές, σχεδόν τα δύο τρίτα των ΜΜΕ (61%) εξακολουθούν να είναι ικανοποιημένες με την οικονομική κατάσταση, με τους τομείς ενέργειας και του ύδρευσης να έπονται (57%). Όπως αναμενόταν, στο τομέα του τουρισμού μόνο το 14%  αξιολογεί την οικονομική τους κατάσταση ως καλή,  από το 62% του προηγούμενου έτους.

Πρώτη φορά μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από σχεδόν 13 χρόνια, οι περισσότερες εταιρείες προβλέπουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης και όχι βελτίωση.  Ένας στους πέντε διευθυντές έχει θετική άποψη για την οικονομική κατάσταση ενώ το ποσοστό εκείνων που αναμένουν επιδείνωση έχει αυξηθεί στο 24% από 9% στις αρχές του 2020, με τα τρία τέταρτα των επιχειρηματιών να φοβούνται τη νέα εμφάνιση της πανδημίας ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη της εταιρείας τους. Επίσης, μετά από πολλά χρόνια η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού δεν βρίσκεται στην κορυφή των προβλημάτων για την ανάπτυξη της εταιρείας. Η ανησυχία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για μια οικονομική ύφεση έχει αυξηθεί στο 71% από 43% το 2020, σύμφωνα με τις απαντήσεις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με  30 έως 2.000 εργαζόμενους.

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη