Πτώση 42% στα έσοδα και απολύσεις στα εστιατόρια της Ισπανίας

04-03-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο τομέας των εστιατορίων στην Ισπανία κατέγραψε πτώση 42% στην Ισπανία το 2020 και τα έσοδά του ανήλθαν σε 21,8 δις ευρώ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η εταιρία εστίασης Eurest ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των συνδικάτων σχέδιο απόλυσης σε όλες τις επιχειρήσεις της, που υπολογίζεται σε 11.000 εργαζομένους. Έχει ήδη ξεκινήσει παρόμοιο σχεδιασμό στην Καταλονία για την απόλυση 263 εργαζομένων, ήτοι το 24,7% του δυναμικού της περιοχής. Να σημειωθεί ότι η Iσπανία έχασε το 2020 συνολικά 65 εκατ. ταξιδιωτών και 72 δισ. ευρώ εσόδων από τον τουρισμό. Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Εναέριας Κυκλοφορίας, η Ισπανία είναι η δέκατη χώρα της Ε.Ε., όσον αφορά τη δυνατότητα προσαρμογής των αερομεταφορών την περίοδο της πανδημίας. Συνολικά, 21 αεροπορικές παρέμειναν ενεργές αυτό το διάστημα. Επίσης, η Iberia θα δημιουργήσει στο αεροδρόμιο Barajas το μεγαλύτερο σταθμό συντήρησης αεροσκαφών στην νότια Ευρώπη, το οποίο θα εκτείνεται σε 1,7 χιλ. τ. μ. και θα συνδέεται με το αεροδρόμιο.

Εξάλλου, η Aena (δημόσια εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων) θα περικόψει στο ήμισυ τις επενδύσεις της, μεταξύ 2020 και 2026, μέχρις ότου το νέο έντυπο κανονισμών αεροδρομίου ορίσει τη φορολογική κλίμακα για το 2020-2026. H εταιρία κατέγραψε πτώση της τάξεως του 50,2%, σε σχέση με το 2019 και προσέφερε μειώσεις αξίας 800 εκατ. ευρώ για τους ταξιδιώτες της μεταξύ 2020 και 2021.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ