Μπαλί: Το χαμηλό πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας καθυστερεί την επανεκκίνηση του τουρισμού

03-03-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε επανεξέταση του σχεδιασμού για το άνοιγμα των συνόρων του σε τουρίστες προχωρά το Μπαλί, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην προσέλκυση ξένων επισκεπτών που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Αν και  η επανεκκίνηση του τουρισμού τον περασμένο Σεπτέμβριο ναυάγησε, σήμερα η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο πρωτόκολλο μέτρων, το οποίο θα επιτρέψει στο Μπαλί να ξεχωρίσει ως επιλογή στις λίστες των ταξιδιωτών.

Ένας από τους λόγους αποτυχίας του αρχικού σχεδιασμού ήταν, σύμφωνα με τοπικά μέσα, τα μικρά πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες: Τα 7 δολάρια ανά παράβαση, μπορεί να είναι εξαιρετικά υπολογίσιμα για τους κατοίκους του Μπαλί, όμως για τους ξένους επισκέπτες,  όπως είναι οι ψηφιακοί νομάδες και οι συνταξιούχοι, το ποσό αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να φορούν τη μάσκα τους και να μη συνωστίζονται, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην αύξηση των κρουσμάτων του νησιού.

 Σήμερα, η κυβέρνηση κρίνει επιτακτική την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας. Προς αυτή την κατεύθυνση,  σχεδιάζει να αυξήσει το πρόστιμο για τους παραβάτες σε 70 δολάρια ανά παράβαση, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο της απέλασης.  Επιπλέον, η επικείμενη Σύνοδο Κορυφής G-20 έχει δώσει ώθηση στη βελτίωση των εγκαταστάσεων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, με την κυβέρνηση της Ινδονησίας να καλεί τις ξένες πρεσβείες σε επιτόπιες επισκέψεις, ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τις διαδικασίες.

Αρχικά, η είσοδος θα επιτραπεί σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί, ώστε ο κίνδυνος για τον τοπικό πληθυσμό να είναι ελάχιστος.  Όπως αναφέρει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να κάνει θαύματα στην τοπική οικονομία, η οποία έχει κατακερματιστεί από την έλλειψη επισκεπτών.  

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour