Πτώση 40% του τζίρου και των ξενοδοχείων μικρών ζώων στην Ουαλία

24-02-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η κατάρρευση του τουρισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και έχει πλήξει εισοδήματα σχεδόν κάθε τομέα της οικονομικής ζωής ενός τόπου, ακόμη και αν δεν περνάει από το μυαλό των ειδικών αναλυτών ως «κατεπείγον» ή έστω ως απλό γεγονός.

Παραδείγματος χάριν, στην Ουαλία οι μικρές επιχειρήσεις που φροντίζουν μικρά ζώα όταν οι ιδιοκτήτες τους λείπουν σε διακοπές, έχουν πέσει σε ένα κενό νόμου με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται τη στήριξη του κράτους και να κινδυνεύουν με οριστική παύση εργασιών.

Όπως εξηγούν 70 από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο και έχουν συστήσει ειδική «συμμαχία» ώστε να υποβάλουν τα αιτήματά τους στην ουαλική κυβέρνηση, οι μικρές επιχειρήσεις που φροντίζουν τα κατοικίδια ζώα των τουριστών, δεν είναι αυτόματα επιλέξιμες για επιχορηγήσεις, ως τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι κρατήσεις των επιχειρήσεων φροντίδας μικρών ζώων έχουν πέσει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντηρήσουν ούτε τις ίδιες, ούτε τους εργαζόμενούς τους, εφόσον ανήκουν στις κατηγορίες των επιχειρήσεων που δεν έκλεισαν με κρατική εντολή.

Ενδεικτικά, το ετήσιο τέλος αδειοδότησης που θα πρέπει να καταβάλει για μία τέτοιου είδους επιχείρηση στον δήμο, ανέρχεται στις 500 λίρες Αγγλίας, ενώ σύμφωνα με τους πληττόμενους επιχειρηματίες του εν λόγω κλάδου, ο μέσος όρος των εσόδων του προηγούμενου έτους άγγιξε στις 800 λίρες Αγγλίας ανά επιχείρηση.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο