Νορβηγία: Η πρώτη εξαίρεση από καραντίνα λόγω εμβολιασμού

20-02-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει επιβάλλει η Νορβηγία από τις 25 Ιανουαρίου, τα οποία μεταξύ άλλων επιβάλλουν καραντίνα σε κάθε ταξιδιώτη που εισέρχεται στη χώρα, για οποιονδήποτε λόγο.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Νορβηγίας, από το ανωτέρω μέτρο εξαιρείται πλέον το υγειονομικό προσωπικό ξένων χωρών που εισέρχεται στη χώρα για να εργαστεί σε νοσοκομεία ή άλλες υπηρεσίες υγείας και έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας και Υπηρεσιών Φροντίδας Bent Høie δήλωσε ότι το προσωπικό υγείας από ξένες χώρες, εργάζεται σε κρίσιμες θέσεις στις υπηρεσίες υγείας και φροντίδας της Νορβηγίας και είναι απολύτως απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω υπηρεσιών. Παράλληλα, ο κ. Høie εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί εργαζόμενοι μπορούν πλέον να ασκήσουν τα καθήκοντά τους άμεσα.

Μόνη προϋπόθεση από τούδε και στο εξής για το υγειονομικό προσωπικό, είναι η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά την είσοδό του στη χώρα. 

διαβάστε ακόμα

Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών