Οι απώλειες από τον χειμερινό τουρισμό πλήγμα για την αυστριακή οικονομία

19-02-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Αυστριακή οικονομία αναμένεται να καταγράψει ύφεση 1,4%, λόγω της περιορισμένης ιδιωτικής κατανάλωσης και της επέκτασης των ταξιδιωτικών οδηγιών οι οποίες αναμένεται προκαλούν σημαντικές απώλειες στα έσοδα από το χειμερινό τουρισμό της χώρας.

Η σταδιακή απελευθέρωση των περιορισμών και η συνεχής κρατική στήριξη τα επόμενα τρίμηνα αναμένεται να οδηγήσουν σε ανάκαμψη του ΑΕΠ της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έτος 2021 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% εκτίμηση επί τα χείρω, από προηγούμενη πρόβλεψη της ΕΕ σε έκθεσή της τον Νοέμβριο 2020 (4,1%). Για το έτος 2022 αναμένεται ανάκαμψη κατά 5,1%.

Σε ότι αφορά το 2020 η Αυστριακή οικονομία εκτιμάται ότι κατέγραψε ύφεση, ύψους 7,4% λόγω της πανδημίας και των συναφών περιοριστικών μέτρων. Το πρώτο εξάμηνο του 2020 η συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας ήταν η μεγαλύτερη από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 κατέγραψε αύξηση κατά 12%, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του έτους, λόγω της σταδιακής απελευθέρωσης των περιοριστικών μέτρων και των μέτρων στήριξης της οικονομίας. Εντούτοις, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν το Νοέμβριο του 2020 οδήγησαν σε νέα μείωση του ΑΕΠ κατά 4,3% το 4ο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της μείωσης της κατανάλωσης και των τουριστικών ροών.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ