Ταϊλάνδη: Πιέσεις να επιτρέπεται η είσοδος εμβολιασμένων ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα

27-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο τουριστικός κλάδος της Ταϊλάνδης ζητεί από την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα της χώρας για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, χωρίς την επιβολή 14ήμερης καραντίνας που ισχύει σήμερα.

Μιλώντας στην Financial Times, η γενική διευθύντρια του ξενοδοχειακού ομίλου Dusit International, Suphajee Suthumpun, καλεί την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εργαζομένων στον κλάδο φιλοξενίας και τουρισμού, καθώς αυτό θα προστατεύσει τόσο τους ντόπιους όσο και τους ταξιδιώτες και θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του ιού, όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου Minor International, William Heinecke, καλεί την κυβέρνηση να άρει την απαίτηση καραντίνας. Όπως επισημαίνει, υπάρχει ένας τρομακτικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν θα έρθουν στην Ταϋλάνδη ή δεν θα ταξιδέψουν σε καμία χώρα που έχει ως προϋπόθεση εισόδου την καραντίνα, επειδή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση χρόνου. Θα πρέπει, είπε, να δράσουμε γρήγορα και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί να ταξιδέψουν στη χώρα μας, χωρίς να περάσουν από καραντίνα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς συνόρων που ισχύουν προς το παρόν στην Ταϋλάνδη, όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αιτούνται από την κυβέρνηση την είσοδό τους στη χώρα. Για όλους όσους φτάνουν στη χώρα, είτε πρόκειται για πολίτες της χώρας είτε όχι, απαιτείται καραντίνα 14 ημερών σε κρατικές εγκαταστάσεις.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»