Κορωνοϊός: Και η Πορτογαλία υποστηρίζει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

26-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Θερμή υποστήριξη εξέφρασαν οι αρχές της Πορτογαλίας στην ιδέα της δημιουργίας του πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα διευκόλυνε τα ταξίδια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της χώρας, κ.Eduardo Cabrita, ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να αποδεικνύει την ασφάλεια και να καταργεί ορισμένες απαιτήσεις στα εσωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η καραντίνα και το μοριακό τεστ κορωνοϊού.

Πρώτος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την εν λόγω πρόταση, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει την ιδέα, ώστε να εκδοθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως δελτίο ταυτότητας για όλους τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος σε ευρωπαϊκές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υποστήριξε μεταξύ άλλων και η  Ursula von der Leyen, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των χωρών της ΕΕ, προκειμένου να επιτευχθεί κοινή συμφωνία.

Μέχρι σήμερα, την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια στηρίζουν η Δανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ισλανδία, καθώς και η IATA.

Ωστόσο, η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αντιτάχθηκε στην πρόταση, τονίζοντας ότι ο αντίκτυπος των εμβολίων στη μείωση της μετάδοσης δεν είναι ακόμη γνωστός.

Εν προκειμένω, οι αρχές στο Παρίσι τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς για να διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση, αναφέροντας ότι η πρόσβαση σε εμβόλια δεν είναι γενικευμένη και η ΕΕ θα πρέπει να περιμένει έως ότου όλα τα κράτη-μέλη να εισέλθουν στη φάση του εμβολιασμού για το ευρύ κοινό. 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι